Матраците с най-дълъг гаранционен срок

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

0

Когато ни предстои покупка на матрак, освен, че гледаме да е комфортен модел, предлагащ здравословен сън, едно от основните неща, на които трябва да обърнем внимание е, колко е гаранционният срок. Това е критерий и за качеството на материалите, от които е изработен матрака.

Все по-голямата конкуренция на пазара в последните години, подтиква производителите да влагат високотехнологични материали с по-добро качество от това на другите, съответно и гаранционният срок да е по-висок. Ако сте се насочили към няколко сходни матрака, между които се колебаете, определено гаранционният срок е това, което надделява при избора. 

Производители на матраци, предлагащи дълго гаранционно обслужване на двулицеви матраци

Стандартно за матраците гаранцията може да е от 2 до 6 години за еднолицевите модели, а за двулицевите тя може да е от 2 години до безсрочна такава. Определено моделите с безсрочна гаранция са най-впечатляващи.

Това са матраците от най-висок клас, като на българския пазар това са някои от моделите на матраци Магнифлекс. Магнифлекс са наложено име от много години, нарицателно за най-висок комфорт и качество, ако става въпрос за продукти за сън. Ето защо двете им колекции матраци са със завидна гаранция.

Колекцията матраци Classico са с 25 години гаранция, а колекция Premio с доживотна. Модели с безсрочна гаранция са Armonia Dual, Maestro Dual, Comfort Dual, Magnigel Dual, Magnistretch, Abbraccio, Magnistretch Sport, Massaggio Deluxe, Naturcomfort Deluxe, Riviera by Pierre Cardin, MagniProtect и най-луксозният модел Virtuoso.

25 годишна гаранция предлагат и други производители, освен матраци Магнифлекс. Такива са матраци ISLEEP, матраци НАНИ и матраци Mattro, например. Моделите на матраци Mattro, които са с най-висока гаранция са двулицевите матраци Avangard и Diamond. Качеството им определено се различава от всички останали модели, комфорта също. 

20 годишна гаранция, която  също е впечатляваща, имат и продукти на матраци Парадайс. Също производител, който държи на отличното качество на продуктите си. Модели с по-висока гаранция има и на матраци Блян, матраци ТЕД и други водещи производители, предпочитани от клиентите.

Еднолицеви матраци с дълъг гаранционен срок

В България, често предпочитани са и еднолицеви модели матраци, които се използват само от едната страна и са с вградена дървена рамка. При тях обикновено гаранционният срок е по-кратък от този на двулицевите модели, тъй като те не могат да бъдат обръщани периодично, съответно са и с по-кратък живот.

 Въпреки това, някои производители дават гаранция от 6 години за такъв модел матрак, който е доста повече от стандартния срок за еднолицеви матраци 2-3 години. Еднолицев модел Memo Green е матракът с вградена рамка, който е с 6 години гаранция, продукт на матраци Mattro. Останалите висококачествени модели еднолицеви матраци стандартно са с 5 години гаранционно обслужване. 

Не забравяйте, че е добре преди да поръчате матрак, впечатлени от високата гаранция, да се поинтересувате какво точно включва тя и дали Ви устройват условията за ползването ѝ.

Все пак Ви пожелаваме да не се налага да стигате до използването на гаранцията на даден продукт и да се наслаждавате на удобен и здравословен сън години наред, необезпокоявани от излишен дискомфорт по време на отмора.

Ако, обаче, това се случи, не се колебайте да се свържете със съответния производител, за да намерите най-доброто решение за Вас.