Матраците с най-дълъг гаранционен срок

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

0

Когато ни предстои покупка на матрак, освен, че гледаме да е комфортен модел, предлагащ здравословен сън, едно от основните неща, на които трябва да обърнем внимание е, колко е гаранционният срок. Това е критерий и за качеството на материалите, от които е изработен матрака.

Все по-голямата конкуренция на пазара в последните години, подтиква производителите да влагат високотехнологични материали с по-добро качество от това на другите, съответно и гаранционният срок да е по-висок. Ако сте се насочили към няколко сходни матрака, между които се колебаете, определено гаранционният срок е това, което надделява при избора. 

Производители на матраци, предлагащи дълго гаранционно обслужване на двулицеви матраци

Стандартно за матраците гаранцията може да е от 2 до 6 години за еднолицевите модели, а за двулицевите тя може да е от 2 години до безсрочна такава. Определено моделите с безсрочна гаранция са най-впечатляващи.

Това са матраците от най-висок клас, като на българския пазар това са някои от моделите на матраци Магнифлекс. Магнифлекс са наложено име от много години, нарицателно за най-висок комфорт и качество, ако става въпрос за продукти за сън. Ето защо двете им колекции матраци са със завидна гаранция.

Колекцията матраци Classico са с 25 години гаранция, а колекция Premio с доживотна. Модели с безсрочна гаранция са Armonia Dual, Maestro Dual, Comfort Dual, Magnigel Dual, Magnistretch, Abbraccio, Magnistretch Sport, Massaggio Deluxe, Naturcomfort Deluxe, Riviera by Pierre Cardin, MagniProtect и най-луксозният модел Virtuoso.

25 годишна гаранция предлагат и други производители, освен матраци Магнифлекс. Такива са матраци ISLEEP, матраци НАНИ и матраци Mattro, например. Моделите на матраци Mattro, които са с най-висока гаранция са двулицевите матраци Avangard и Diamond. Качеството им определено се различава от всички останали модели, комфорта също. 

20 годишна гаранция, която  също е впечатляваща, имат и продукти на матраци Парадайс. Също производител, който държи на отличното качество на продуктите си. Модели с по-висока гаранция има и на матраци Блян, матраци ТЕД и други водещи производители, предпочитани от клиентите.

Еднолицеви матраци с дълъг гаранционен срок

В България, често предпочитани са и еднолицеви модели матраци, които се използват само от едната страна и са с вградена дървена рамка. При тях обикновено гаранционният срок е по-кратък от този на двулицевите модели, тъй като те не могат да бъдат обръщани периодично, съответно са и с по-кратък живот.

 Въпреки това, някои производители дават гаранция от 6 години за такъв модел матрак, който е доста повече от стандартния срок за еднолицеви матраци 2-3 години. Еднолицев модел Memo Green е матракът с вградена рамка, който е с 6 години гаранция, продукт на матраци Mattro. Останалите висококачествени модели еднолицеви матраци стандартно са с 5 години гаранционно обслужване. 

Не забравяйте, че е добре преди да поръчате матрак, впечатлени от високата гаранция, да се поинтересувате какво точно включва тя и дали Ви устройват условията за ползването ѝ.

Все пак Ви пожелаваме да не се налага да стигате до използването на гаранцията на даден продукт и да се наслаждавате на удобен и здравословен сън години наред, необезпокоявани от излишен дискомфорт по време на отмора.

Ако, обаче, това се случи, не се колебайте да се свържете със съответния производител, за да намерите най-доброто решение за Вас.