Как да купим матрак онлайн?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Комфортна спалня с удобен матрак
5

В днешно време, все повече хора използват телефоните или компютрите си, за да пазаруват. Електронната търговия е един от най-предпочитаните начини, по който го правят. Обикновено купуват дрехи, стоки за дома и други. Но съвсем спокойно бихте могли да си поръчате и нов матрак. Ако все още сте скептични относно тази идея, вижте кои са основните предимства да поръчате матрак онлайн.

Какви са предимствата?

Да си поръчате матрак от онлайн сайт има някои големи предимства пред това да отидете във физически магазин. На първо място, бихме посочили удобството и бързината. В забързаното ежедневие, малко хора имат възможността да намерят няколко свободни часа за обиколки по магазините. Пазаруването онлайн Ви позволява да изберете от хиляди матраци, докато стоите на дивана в хола. Сайтовете нямат фиксирано работно време, така че спокойно може да поръчате избрания от вас продукт, по всяко време на денонощието - лесно, бързо и удобно.

Възможността да направите информиран избор е още едно предимство, от което може да се възползвате. В Интернет ще откриете множество матраци, от които да изберете. В добре направените сайтове има посочени всички характеристики на дадения модел, събрани на едно място. Така лесно може да сравните няколко различни продукта и да изберете този, които отговаря изцяло на Вашите нужди. Когато сте във физически магазин, много често там се предлага само една или две марки, трябва да потърсите продавач консултант, който да ви каже дали модела е наличен в желаните от вас размери и т.н. Всичко това значително усложнява процеса на покупка.

Като  става въпрос за продавач-консултанти, не може да не споменем и факта, че те честно са инструктирани не само да ви помагат при избора, но и да ви насочат към по-скъпи модели или допълнителна покупка. Ако нямате нужда от нея, това просто ще доведе до ситуация, в която вие ще изхарчите много по-голяма сума от предвидената. Когато сте сами вкъщи, единствено от Вас зависи какво точно ще добавите в количката. Ако все пак имате нужда от консултация, повечето сайтове предлагат услуга да се свържете с техния екип, който да отговори на всички въпроси, които може да имате.

Още една причина за купуване матраци онлайн е, че може да сравните цените в различните сайтове бързо и лесно и да изберете най-добрата. Много често висококачествени  матраци (https://magniflex.bg/products-mattresses) и други продукти в сайтовете са по-евтини или се предлагат на промоции. Разглеждайте често сайтовете, така винаги сте сигурни, че сте взели най-добрата оферта.

Един от недостатъците, който спира хората да направят поръчка онлайн, обикновено е това, че не са видели и усетили продукта преди да го купят. Искаме да ви успокоим обаче, че българското законодателство позволява да върнете или замените продукт, купен чрез дистанционна продажба в 14-дневен срок. За да не се налага да го правите обаче, ето няколко полезни съвета  как да изберем матрак онлайн.

Как да изберем матрак онлайн?

Преди да пристъпите към покупка и дори преди да започнете да разглеждате различни сайтове, първо се уверете, че сте наясно какъв матрак търсите, цена. Важни характеристики, за които трябва да помислите са: твърдостта, размера, материала.

 Твърдостта на матрака е определяща затова колко ще бъде удобен той. Тя зависи най-вече от вашите лични предпочитания. Въпреки това, може да обобщим, че колкото по-високо е теглото Ви, толкова по-твърд трябва да е матрака, за да осигури необходимата опора на тялото.  Размерите му трябва точно да пасват на вашето легло. Така че, ако не знаете със сигурност, измерете каква е необходимата широчина и дължина. Видовете матраци също са разнообразни - с пружини или без, от мемори пяна, латекс и др. Проучете внимателно какви са предимствата на различните видове преди да изберете. И последно, но не на последно място определете си бюджет. Така ще сте сигурни, че продуктът, който сте избрали отговаря на сумата, която сте готови да отделите. В случай, че не бързате да купите на момента, винаги може да се абонирате за бюлетина на сайта и да изчакате докато пуснат промоция.

Определено пазаруването онлайн има редица предимства, от които може да се възползвате следващия път, когато имате нужда от нов матрак.