4 съвета за поддържане на брадата

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Мъж с брада
0

Напоследък модата с гъста и добре оформена брада е изключително популярна. Вероятно заради нашумелите филми и сериали, или просто заради собствените желания на мъжете, все по-често се закупуват разнообразни продукти за грижата за окосмяването на лицето. В днешната статия ще ви дадем няколко съвета, с които ще ви помогнем да поддържате брадата си чиста, гъста и подредена.

Самооценка и търпение при пускане на брада

Разбира се, брада няма как да се пусне само за ден и затова е необходимо голямо търпение, и добра самооценка. Самооценка ви трябва за начина, по който искате да пуснете брадата си, дължина, форма и всичко останало, а търпение, за да я дочакате и да може да я поддържате през това време. 

Също така е важно да знаете, че не трябва да чакате брадата да стане голяма, за да започнете да я поддържате. Още в самото начало започнете да използвате правилното масло за брада, за което ще разберете в следващата точка от статията. 

Правилното масло за брада

Използването на правилната козметика за брада е част от процеса на постигане на оформена и чиста такава. Маслото за брада Етерика ще ви предостави добра хидратация и подредени косъмчета. То ще проникне добре, ще премахне сърбежа, зачервяването и дори дразненето. 

Не забравяйте, че трябва да измиете добре брадата с измивен продукт, да я изсушите и чак след това да нанасяте от маслото. Хигиената при пускане на брада е от голямо значение за здравето на кожата ви отдолу и за подхранване на космените фоликули. 

Как да се справите с неравномерната брада?

Разбира се, всеки един косъм расте с различна скорост, особено ако не се намират на едно и също място по лицето. Затова е добре да се насочите към добър бръснар, който ще може да прикрие по-малкото окосмение, за да изглеждате добре и да изчакате естественото порастване на брада там.

Също така, продуктите, които използвате може да ви помогнат с изграждане на една по-гъста и добре оформена брада. Ако все пак видите, че има места, на които не ви пораства окосмение, е добре да изберете друга форма. По този начин ще избегнете неоформената брада и по-бързо ще имате спретнат вид. 

Чистота при поддържането на брадата

Има голяма разлика между чистотата на тялото и поддържането на чиста брада. Докато тялото трябва да се мие всеки ден, то брадата е препоръчително само 1-2 пъти седмично с шампоан. Препоръчваме ви ежедневно да използвате леки измивни продукти, които да не изсушават кожата прекомерно. 

След като приключите с измиването, изсушете добре и срешете внимателно със специален гребен. Когато сте готови, е време за маслото за брада, което ще я подхрани, заглади, хидратира и подреди. 

Поддържането на брада може да бъде много трудоемко и да изисква доста повече време, отколкото си мислите. Затова ви съветваме да се въоръжите с търпение и след като започне да расте, да изберете подходяща форма, която отговаря на окосмението ви. Не забравяйте да поддържате добра хигиена и да използвате масло за брада. Това ще ви помогне да се грижите за кожата си и за добрия ѝ вид.