4 съвета за поддържане на брадата

Популярни

Жена гледа ПВЦ дограма

Как да поръчате PVC дограма?

Изборът на правилния тип пвц...

Климатик Carrier Platinum Plus

Инверторни климатици

При ремонт на инверторен климатик потърсете сертифициран специалист.

Жена в сватбена рокля на брега на морето

Възможно ли е да изберете сватбената рокля на мечтите си

Независимо дали мечтаете за сватбената си рокля от петгодишна възраст и знаете точните...

Стар въздушен компрес

Части на въздушния компресор

Сред всички...

Мъж с брада
0

Напоследък модата с гъста и добре оформена брада е изключително популярна. Вероятно заради нашумелите филми и сериали, или просто заради собствените желания на мъжете, все по-често се закупуват разнообразни продукти за грижата за окосмяването на лицето. В днешната статия ще ви дадем няколко съвета, с които ще ви помогнем да поддържате брадата си чиста, гъста и подредена.

Самооценка и търпение при пускане на брада

Разбира се, брада няма как да се пусне само за ден и затова е необходимо голямо търпение, и добра самооценка. Самооценка ви трябва за начина, по който искате да пуснете брадата си, дължина, форма и всичко останало, а търпение, за да я дочакате и да може да я поддържате през това време. 

Също така е важно да знаете, че не трябва да чакате брадата да стане голяма, за да започнете да я поддържате. Още в самото начало започнете да използвате правилното масло за брада, за което ще разберете в следващата точка от статията. 

Правилното масло за брада

Използването на правилната козметика за брада е част от процеса на постигане на оформена и чиста такава. Маслото за брада Етерика ще ви предостави добра хидратация и подредени косъмчета. То ще проникне добре, ще премахне сърбежа, зачервяването и дори дразненето. 

Не забравяйте, че трябва да измиете добре брадата с измивен продукт, да я изсушите и чак след това да нанасяте от маслото. Хигиената при пускане на брада е от голямо значение за здравето на кожата ви отдолу и за подхранване на космените фоликули. 

Как да се справите с неравномерната брада?

Разбира се, всеки един косъм расте с различна скорост, особено ако не се намират на едно и също място по лицето. Затова е добре да се насочите към добър бръснар, който ще може да прикрие по-малкото окосмение, за да изглеждате добре и да изчакате естественото порастване на брада там.

Също така, продуктите, които използвате може да ви помогнат с изграждане на една по-гъста и добре оформена брада. Ако все пак видите, че има места, на които не ви пораства окосмение, е добре да изберете друга форма. По този начин ще избегнете неоформената брада и по-бързо ще имате спретнат вид. 

Чистота при поддържането на брадата

Има голяма разлика между чистотата на тялото и поддържането на чиста брада. Докато тялото трябва да се мие всеки ден, то брадата е препоръчително само 1-2 пъти седмично с шампоан. Препоръчваме ви ежедневно да използвате леки измивни продукти, които да не изсушават кожата прекомерно. 

След като приключите с измиването, изсушете добре и срешете внимателно със специален гребен. Когато сте готови, е време за маслото за брада, което ще я подхрани, заглади, хидратира и подреди. 

Поддържането на брада може да бъде много трудоемко и да изисква доста повече време, отколкото си мислите. Затова ви съветваме да се въоръжите с търпение и след като започне да расте, да изберете подходяща форма, която отговаря на окосмението ви. Не забравяйте да поддържате добра хигиена и да използвате масло за брада. Това ще ви помогне да се грижите за кожата си и за добрия ѝ вид.