Груби грешки при използване на масла в грижата за кожата

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

5

През последните няколко години използването на все по-чиста козметика е приоритет на много дами. Употребата на масла е един от страхотните начини да повлияете добре да кожата ви, да я подхраните и хидратирате добре. Именно затова в днешната статия ще ви разкажем повече за тях и правилния начин на употреба. 

Какви грешки правите при нанасяне на масла по кожата ви?

На първо място е добре да изберете подходящото масло, което пасва перфектно на кожата ви и най-вече отговаря на сезона. Препоръчваме ви да се насочите към маслата, които са по-абсорбиращи през деня, а през нощта може да заложите на по-мазните. 

Преди да започнете да употребявате дадена козметика е важно да познавате кожата си, както и евентуалните алергии, които може да имате. Това ще ви помогне да избегнете определени съставки, но и да намерите правилните продукти за всеки ден. Открийте подходящата козметика за лице и тяло на 366.bg.

Подобно на всеки един продукт за лице или тяло и маслата имат своите специфики, които помагат на кожата ви. Затова е добре да направите малко проучване за позитивите, които може да получите от редовното им използване. Много от тях се грижат за сухата и изтощена кожа, а пък други за мазната и склонна към акне.

Не забравяйте и за по-неразпространените проблеми като дерматит, петна по кожата, както и склонната към зачервяване. Всичко това ще ви помогне да се спрете на правилната грижа.

Грешките, които да избегнете в грижата за кожата ви 

Една от често срещаните грешки е да се нанася масло на лицето, което е предназначено за използване само върху тялото. Един от най-големите проблеми, които може да си създадете е порите ви да се запушат, защото обикновено тези масла са с по-тежка текстура. Това ще доведе до прекалено мазна или много суха кожа, както поява на пъпки, дори черни точки. 

Не прекалявайте с количеството продукт, което нанасяте върху лицето си. Трябват ви само няколко капки, за да може да достигнете до шията, деколтето и цялото лице. Ако до 10 минути след нанасяне на продукта, продължавате да го усещате, то със сигурност сте сложили повече, отколкото е необходимо. Може да запушите порите, да я омазните прекалено много и кожата ви да започне да се променя осезаемо. 

Не разреждате етеричните масла. Друга често срещана грешка е да не се разреждат етеричните масла, които са концентрати. Това може да доведе дори до алергични реакции и няма да повлияе добре на кожата ви. Лавандулата например, е масло, което е силно концентрирано и затова е добре да не го използвате върху лицето или да го разредите с друго масло. 

Едни от най-добрите масла за кожата са това от жожоба и масло от гроздови семки. Тяхната правилна употреба ще ви помогне да се справите с появата на пъпки, прекаленото произвеждане на себум, както сухата и дехидратирана кожа. 

Изследвайте старателно кожата си и се доверявайте само на проверени продукти от реномирани сайтове. Използвайте маслата така, както е описано и не допускайте да използвате силно концентрираните. Кое е любимото ви етерично масло и как сте свикнали да го употребявате?