Груби грешки при използване на масла в грижата за кожата

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

През последните няколко години използването на все по-чиста козметика е приоритет на много дами. Употребата на масла е един от страхотните начини да повлияете добре да кожата ви, да я подхраните и хидратирате добре. Именно затова в днешната статия ще ви разкажем повече за тях и правилния начин на употреба. 

Какви грешки правите при нанасяне на масла по кожата ви?

На първо място е добре да изберете подходящото масло, което пасва перфектно на кожата ви и най-вече отговаря на сезона. Препоръчваме ви да се насочите към маслата, които са по-абсорбиращи през деня, а през нощта може да заложите на по-мазните. 

Преди да започнете да употребявате дадена козметика е важно да познавате кожата си, както и евентуалните алергии, които може да имате. Това ще ви помогне да избегнете определени съставки, но и да намерите правилните продукти за всеки ден. Открийте подходящата козметика за лице и тяло на 366.bg.

Подобно на всеки един продукт за лице или тяло и маслата имат своите специфики, които помагат на кожата ви. Затова е добре да направите малко проучване за позитивите, които може да получите от редовното им използване. Много от тях се грижат за сухата и изтощена кожа, а пък други за мазната и склонна към акне.

Не забравяйте и за по-неразпространените проблеми като дерматит, петна по кожата, както и склонната към зачервяване. Всичко това ще ви помогне да се спрете на правилната грижа.

Грешките, които да избегнете в грижата за кожата ви 

Една от често срещаните грешки е да се нанася масло на лицето, което е предназначено за използване само върху тялото. Един от най-големите проблеми, които може да си създадете е порите ви да се запушат, защото обикновено тези масла са с по-тежка текстура. Това ще доведе до прекалено мазна или много суха кожа, както поява на пъпки, дори черни точки. 

Не прекалявайте с количеството продукт, което нанасяте върху лицето си. Трябват ви само няколко капки, за да може да достигнете до шията, деколтето и цялото лице. Ако до 10 минути след нанасяне на продукта, продължавате да го усещате, то със сигурност сте сложили повече, отколкото е необходимо. Може да запушите порите, да я омазните прекалено много и кожата ви да започне да се променя осезаемо. 

Не разреждате етеричните масла. Друга често срещана грешка е да не се разреждат етеричните масла, които са концентрати. Това може да доведе дори до алергични реакции и няма да повлияе добре на кожата ви. Лавандулата например, е масло, което е силно концентрирано и затова е добре да не го използвате върху лицето или да го разредите с друго масло. 

Едни от най-добрите масла за кожата са това от жожоба и масло от гроздови семки. Тяхната правилна употреба ще ви помогне да се справите с появата на пъпки, прекаленото произвеждане на себум, както сухата и дехидратирана кожа. 

Изследвайте старателно кожата си и се доверявайте само на проверени продукти от реномирани сайтове. Използвайте маслата така, както е описано и не допускайте да използвате силно концентрираните. Кое е любимото ви етерично масло и как сте свикнали да го употребявате?