Чудотворното действие на маските за коса

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

маска за коса
5

Кои са най-ценените подхранващи продукти?

Коя жена не мечтае за мека, бляскава и гладка коса – такива, каквито наблюдаваме всеки ден по рекламите, подканващи ни да закупим конкретния продукт? Не съществува такава, разбира се. Всички ние полагаме необходимите грижи и старание за това да изглеждаме по възможно най-добрия начин. Прилагайки домашно приготвени или закупени от търговци, възстановяващи, подхранващи и стимулиращи течности.

Всеки сезон оказва както благоприятното си въздействие, така и негативното върху нашата коса. Слънчевите лъчи през лятото, например, изсушават  краищата и ги даряват с онова така неприятно усещане като „метла“. Това е моментът, в който с бързи крачки се докопваме до хубави възстановяващи маски за коса, които придават мечтания блясък и бленуваната гладкост. Те подхранват в дълбочина и заглаждат до съвършенство.

Маските за увредена коса

След множеството процедури, извършени в козметичните салони, ние достигаме до момент, в който косата ни изпитва жадуваната нужда да я поглезим и погалим с „балсам“. Амонякът, който се съдържа в препаратите за боядисване нанася трайно увреждане на космената структура. Но не само той е причината за лошото състояние, което се постига. Всичките онези фиксиращи спрейове и стилизиращи маши и преси допълнително я унищожават.

За да дадем глътка въздух на нашата коса, е препоръчително да изберем продукт, който възстановява. Възможността да избираме сред многообразието, ни предоставя правото да закупим най-подходящата грижа. Тази, която ще промени цялостната ни визия и ще създаде предпоставка за самочувствие и добро настроение, в следствие от трайно укрепващото си действие.

Препарати за увредена коса

Сешоарите, както и външното влияние на климатичните условия дехидратират нашата коса и водят до сериозни и необратими последици. За това е и добре да не пренебрегваме най-важните стъпки и правила в грижите си към нея. Много често специалистите съветват, че е добре да използваме натурални съставки за възстановяване. Тяхното влияние е далеч по-осезаемо от това на химичните продукти и други не натурални елементи.

Едни от най-широко разпространените рецепти са следните: маска с кокосово масло и бадеми, със зехтин и кисело мляко, със слънчогледово масло, с кленов сироп и още, и още много други. Те спомагат за възвръщането на безупречното състояние на косата. Времето, необходимо за приготвянето им не трае повече от 10 минути, а самото им действие се побира в рамките на 25 30 минути. Половин час е достатъчен за да видите себе си в една различна светлина.

Много жени, имащи проблеми със своята коса, прибягват до крайното решение – отрязване. Не е необходимо да се вземат тези превантивни мерки, след като съществуват далеч по-рентабилни решения от това. Добре е първо да се установи кой продукт или третиране води до това състояние и след това да се прибегне към разрешаване на съществуващия проблем. Подходящата маска за коса, е тази, която ще възстанови структурата  без да повлиява на формата.