Макетни ножове OLFA – революцията в рязането

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Макетни ножове OLFA
5

През 1956 г. Японската фирма OLFA е измислила първия в света макетен нож с острие, а 23 години по-късно отново тя изобретява първия ротационен макетен нож. Иновацията и усъвършенстването на начина, по който безопасно да режете материалите, е основната цел на OLFA от 1956 г. насам. Големият брой ножове с марка OLFA, са изборът на професионалистите от различни сфери от години. Те биват верен помощник на домашните и професионални майстори, на хората на изкуството, които изработват красиви крафт неща. 

Инструментите на фирмата са проектирани да бъдат икономични, но сигурни и ефективни, за да осигурят на потребителя макетен нож, който винаги ще им предоставя отлично острие за работа. Този пробив подобри начина, по който хората разрязват материали и същевременно увеличи качеството на работата им. Дължината и ъгълът на OLFA станаха толкова популярни, че се превърнаха в световни стандарти и днес се използват в цял свят. Благодарение на изключително острите им остриета, работата с тези ножове е изключително приятна, лесна и прецизна.

Част от широка гама от макетни ножове на OLFA, които се предлагат на пазара са:

  • Ножове за комунални услуги 
  • Обезопасени ножове 
  • Специални инструменти за рязане 
  • Резервни остриета 
  • Скрапери
  • Ножици

Да разгледаме по-подробно един от най-харесваните модели на OLFA.
Това е макетен нож OLFA L5 18 мм, с автоматично заключващ се механизъм: този модел ви позволява да работите с увереност. Има канал от неръждаема стомана по цялата дължина, както и удобна ацетоно-устойчива и ергономична дръжка. Може да се използва за тежки приложения в строителство за рязане на гипсокартон, изолации и други, а също и в обзавеждането, когато трябва изключително прецизно да бъдат отрязано различни подови настилки като мокети, балатуми, килими и други. Осигурява по-резки движения при работа. Предлага по-лесна и по-бърза смяна на ножовете. Противоплъзгащата гумена ръкохватка подобрява контрола. Изключително издръжлив модел, който всеки уважаващ себе си майстой трябва да притежава, за да бъде сигурен, че във всяка ситуация ще може бързо, лесно и изключително прецизно да отреже съответния материал. А при захабяване на острието може лесно да се замени с ново само с едно движение, ще отчупите и премахнете захабения елемент.

Режете безопасно с ножовете на OLFA
Специалистите по безопасност не могат да се наситят на макетни ножове OLFA. Те са с най-качествените само прибиращи се ножчета предлагани на пазара. Проектирани са със специални защитни елементи, които помагат за предотвратяване на наранявания, защитават материята, върху която се работи и подобряват линията на разрязване. Продуктите на OLFA ще ви осигурят дълги години на работа, надеждност и безопасност.