Въпроси, които да зададете в магазина за смартфони

Популярни

Сравнете бързи онлайн кредити и намерете най-добрата оферта

В динамичния свят, в който живеем, понякога се случва да се нуждаем от бързи средства, за да...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Магазин за смартфони
5

Има много фактори, които трябва да имате предвид, преди да купите нов телефон. Тези фактори могат да варират от размера на екрана до процесорите. В днешната статия сме ви подготвили няколко въпроса, които да зададете в магазина за смартфони, за да изберете най-добрия.

Закупуване на реновиран или по-стар модел телефон

Закупуването на реновиран или по-стар модел смартфон може да бъде чудесен начин да спестите пари, докато купувате висококачествено устройство. Тези телефони често се тестват и почистват, преди да бъдат продадени. В допълнение, те са предмет на строги стандарти за качество и могат да бъдат почти толкова добри, колкото чисто нови.

Има много магазини за смартфони в София, които предлагат реновирани телефони, или устройства втора употреба. Преди да пристъпите към покупка на такъв, помолете специалистите в магазина за състоянието на устройството. Може да попитате какво точно са ремонтирали и каква гаранция дават за това.

Магазин за смартфони - реновирани

Размер на екрана

Докато големият екран е задължителен за възпроизвеждане на видео, може да не се нуждаете от допълнително пространство. По-малък екран с висока плътност на пикселите също е добре. Плътността измерва броя на пикселите на квадратен инч. По-високата плътност на пикселите означава по-контрастни изображения. Това е фактор в много телефонни приложения, но по-големият екран може да е по-полезен от допълнителната отчетливост.

Размерът на екрана на смартфона може да варира значително, от четири-инчов Apple iPhone SE до шест-инчов Samsung Galaxy Note10+. Изборът на по-малък смартфон обикновено е по-удобен за използване с една ръка, докато по-големият екран е по-лесен за писане. Имайте предвид, че правилният размер зависи от вашите лични нужди и предпочитания.

Магазин за смартфони - размер на екрана

Процесори

Процесорите са един от най-важните компоненти на съвременния смартфон. Те определят колко процеси могат да бъдат изпълнени за секунда и помагат да се определи общата скорост на вашия телефон. Предлагат се няколко различни вида процесори. Някои са по-мощни от други. Например процесор от висок клас може да има шест ядра, докато процесор от среден клас може да има само две.

Процесорите може да са доста скъпи, но те са мозъкът на вашия смартфон. Те определят колко бързо телефонът ви може да отваря приложения, да сърфира в мрежата, да играе игри и др. Въпреки че смартфон от висок клас с отличен процесор може да бъде скъп, често си струва да инвестирате в по-евтин процесор, който ви дава нужното количество процесорна мощност.

Магазин за смартфони - процесори

Вътрешна памет

Когато купувате нов смартфон, вероятно ще искате няколко функции, които са от съществено значение за вас. Преди да започнете да пазарувате, направете списък с тези функции и ги сравнете с различни модели, за да видите кои отговарят на вашите нужди. Помислете за неща като съхранение, качество на камерата, живот на батерията и колко данни са ви необходими. Например, ако често пътувате, може да искате телефон, който може да записва висококачествено 4K видео. Друга важна характеристика е операционната система.

Размерът на телефона също е важен. Много смартфони се предлагат с достатъчно място за съхранение, но може да искате да си купите по-голям, ако го използвате много. Докато телефоните с 16 GB могат да бъдат страхотна сделка, смартфон с 32 GB или 64 GB е идеален за повечето хора. Трябва също така да потърсите смартфон, който има слот за MicroSD карта, за да можете да разширите пространството за съхранение евтино. Много устройства с Android имат тази опция, но Apple не.

Ако ви е необходим нов и качествен телефон, доверете се на Mlgroup – един от най-популярните магазини за смартфони и аксесоари в град София.