Защо да прекарате ваканцията си на яхта в Гърция

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

лодки под наем Гърция
5

Безброй острови, невероятни кристално чисти води, незабравими залези ... какво още ни трябва, за да се насладим на ваканцията си? Забравете Карибите, забравете Хавай ... Помислете за Гърция! Страна, която изглежда издълбана от морето, с 13,676 км брегова линия и повече от 3000 острова и островчета, предлага на любителите на ветроходството богат избор от маршрути, които почти ви принуждават да ги посетите отново ... и отново.

Докато плава с лодка под наем през Егейско и Йонийско море, човек може просто да се наслади на яркото слънце и някои от най-добрите плажове, в които може да се плува. Гръцките острови са традиционно разделени на шест комплекса: Йонийските острови, Цикладите, островите Аргосароник, Споради, Додеканезите и Северноегейските острови. Всеки клъстер има свой собствен характер и културен произход, предлагайки на посетителя уникално преживяване, тъй като всеки се различава от останалите що се отнася до архитектурата, местообитанието, плажовете, морето и условията на вятъра.

Плаването през гръцкото крайбрежие предлага редуване между уединение и претъпкани дестинации, традиционна и космополитна атмосфера, спокойно и бурно море, вълнуващо пътешествие във времето и историята. Идеалният начин да се отпуснете и да живеете едновременно. Можете да следвате предложените от нас маршрути или да планирате свой собствен мечтан круиз. Може да предпочетете постоянното скачане на плажа и острова или да прекарате дните и нощите си закотвени в собствения си "частен" залив, който ще е вашият рай на земята.

Най-известният островен комплекс е Цикладите. Състои се от 147 острова, които предлагат уникално преживяване в яхтенга: те са толкова близо един до друг, че почти ви молят да започнете да се разходите из острова! И тъй като е невъзможно да ги посетите наведнъж, всеки път ще се заричате да се върнете през следващата година и годината след това ...

Западната част на Цикладите се състои от седем красиви острова, разположени почти във вертикална линия един под друг. Започвайки с Tzia или Kea, предпочитани от атиняните поради близостта му, попадаме на остров, доста по-зелен от останалите Циклади - известен със своя напълно гол пейзаж. Твърди се, че в древността Циа е била покрита с дъбови дървета. На юг е разположен Китнос, един от малкото острови, останали непокътнати от прекомерното развитие на 80-те и 90-те. Има повече от 70 плажа, много от които са достъпни само с лодка, Колона е най-известната и една от най-добрите в Гърция. Мерихас на запад и Лутра на североизток са двете малки яхтени пристанища, достъпни за морските пътешественици.

За повече информация може да се свържете с нас. Нашите консултанти ще ви посъветват кой маршрут да изберете. Очакваме ви!