Автомобил на лизинг-характеристики и предимства

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Автомобил на лизинг
4.3

Финансовата сделка, чрез която се дава право на използване на определена вещ, или имот за определено време и за определена сума се нарича лизинг. Спецификите на лизинга се състоят в това, че лизингополучателят придобива право на владеене върху имуществото срещу условия- срок на договора, разплащателна вноска, лихва, рискове и т.н. Искате нова кола? Използването на лизинг за закупуване на автомобил има предимства. Може да планирате финансите си, да договорите погасителните вноски, по- бързо отпускане на финансиране и още куп други. Лизинг може да бъде взет и от името на фирма, като за разлика от банковото финансиране тук условията са далеч по-достъпни. Независимо дали фирмата е нова, независимо от нейния капитал, може да бъде отпуснат лизинг.

Друг важен детайл е, че лизинг вноската е фиксирана. Лихвата не се променя, а погасителният план е строго дефиниран. Може да сте сигурни, че месечната ви вноска няма да се оскъпи. Компаниите разполагат с калкулатор, който ще ви ориентира за размера на погасителните, месечни вноски за внасяне. А ако искате по-задълбочена информация се изготвя личен лизинг план.

Лизингът дава възможност за гъвкави условия, тъй като повечето компании, предоставящи лизинг се съобразяват с клиентските финансови възможности. Търси се най- добрият модел, максимално ефективен и удачен за клиента.

Процедурата по кандидатстване за лизинг на автомобил отнема 2-3 дни. Може да бъдете спокойни, че след момента на кандидатстване ще получите максимално бързо отговор дали сте одобрени за получаване на лизинг. Повечето компании, предлагащи лизинг разполагат с опция за онлайн запитване. Може докато седите вкъщи, или в офиса да разберете каква вноска би ви струвал даден автомобил на лизинг. Документите, необходими за кандидатстване за лизинг са: документ за доходи, копие от лична карта, шофьорска книжка и свидетелство за съдимост.

Характерно за финансовия лизинг на автомобили е, че той е собственост на лизингодателя до погасяване на последната вноска. Придобиването на собственост е в края на указания договорен срок, или при изплащане.

Друга специфика е, че при взимане автомобил на лизинг, застраховката е задължителна и я плаща лизингополучателят. Всички щети, които не се покриват от застраховката също са за него.

Интересувайте се също и за условията, при които договорът става невалиден- има такива. Трябва да научите всички подробности, за да бъдете спокойни, че сте сключили добра сделка. А често пъти важното се крие в детайлите! Има възможност да вземете лизинг и директно от автомобилните вносители, тъй като те са разработили собствени схеми, които не ви обвързват с компании, предлагащи финансиране. В някои случаи дори се случва, че тази възможност е по- изгодна.

Преди да сключите договор за лизинг трябва да прочетете внимателно всички клаузи от договора, за да избегнете нежелани последствия. Проучете всички плюсове и минуси и изберете най- подходящата компания, която ще ви даде най- преференциални условия.

http://finleasing.bg