Залепване на топлоизолационни плочи - как?

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

Лепене на топлоизолация
4.3

Вече сте взели решение да топлоизолирате Вашето жилище? Поздравления! Това е една изключително добра инвестиция, която неминуемо ще се изплати с течение на времето. Но сигурно се питате как да извършите монтажа на топлоизолацията? Този момент е от особено голяма важност. Трябва да знаете, че една топлоизолационна система е подложена на различни натоварвания. Поради тази причина качественото ѝ закрепване е абсолютно задължително условие за нейната ефективност. Така например положената топлоизолация трябва да може да се справи на първо място със собственото си тегло. Ветровете причиняват засмуквания и системата следва да издържи и на тях. Следващите натоварвания са термичните, които са следствие от вариациите на температурата. Разбира се списъкът не се изчерпва с това. Сами разбирате, че трябва да закрепите изолацията стабилно.

 

Друг много важен момент, който не бива да пропускате, е кога точно трябва да положите ТИС. Това може да стане след приключването на мокрите процеси; монтажа на дограма, каси на врати и подпрозоречни первази; след надеждна подготовка на основата и след други дейности.

След като сте убедени, че можете да започнете с полагането на топлоизолацията, то трябва да изберете един от начините за нейното залепване, като се съобразите с натоварванията, на които системата трябва да издържа във времето. Лепенето на топлоизолация може да стане чрез "полагане на топки"; "лепене по цялата площ" и чрез "машинно лепене". Важно е да знаете, че можете да нанасянете лепилото над плочата и над основата.

 

Ако желаете да получите подробна информация за правилните начини за закрепване на топлоизолация, то тогава прочетете статията: Закрепване на топлоизолационни плочи. От нея ще научите кои са всички натоварвания, на които трябва да издържа една ТИС; след кои точно дейности следва да я положите; как да нанесете лепилото, както и всичко друго, свързано с лепенето и монтажа на топлоизолация за едно жилище.