6 странни, но и чудесни приложения на лед осветлението

Популярни

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

черна кухненска мивка и светъл плот

 Какво е важно да знаете преди да купите кухненска мивка?

Ремонтът или освежаването на кухнята често са свързани и с подмяната на кухненската мивка.

Усмихни се красиво

Усмихни се красиво

Проучванията показват, че правилната и красива усмивка помага на хората да бъдат не само по-...

бормашина

Ръководство за начинаещи за използване на бормашина

Бормашината може да ви изглежда като един от онези инструменти, които се използват само от...

приложения на лед осветлението
3.6

Невероятно е като се замислим, че до преди няколко години много хора гледаха на лед осветлението като на нищо повече от червените светлинки в нашите лазерни показалки, но ето, че това доста се промени последно време. Следват 6 от най-странните приложения на лед осветлението.

Виртуално LED небе

Енергийната ефективност при лед осветлението е 8 пъти по-голяма от тази при традиоционните крушки с нажежаема жичка, но знаете ли, че лед технологията може да ни накара да се чувстваме по-щастиливи и да бъдем по-продуктивни? Това са открили в Института Фраунхоф за индустриално инженерство, когато са разработили своите панели за виртуално лед небе. Проектираните леки модули, за да заменят обичайните панели за тавани в офисите, имитират небе, давайки на служителите усещането, че са навън под открито небе. И тъй като проучванията показват, че естествената дневна светлина подобрява продуктивността с над 15%, следователно лед осветлението с тези панели ще доведе до повече свършена работа.

 

Задвижвани от слънчева енергия лед панели за коли

Всички ние знаем колко горещо и задушно може да стане в колата, когато пече силно слънце. Защо да не направим така, че парещите лъчи на слънцето да работят за нас? Това е идеята зад тези нови соларни панели за коли от Philips. Шофьорите могат да превключват между нормален, изчистен люк или такъв със соларна светлина, която осветява интериора на колата. Също така можете да се снабдите и с друго лед осветление за вашата кола, като например светлини за мигачите и стоповете.

 

Бионични лед контактни лещи

Контактните лещи, които използвате в момента, може и да подобряват зрението ви, но позволяват ли ви да четете имейлите си директно на тях? Тези невероятни бионични контактни лещи са прототип, създаден във Финландия. Лещите работят чрез предаване на информация към прозрачен сапфирен чип, които съдържа един микро светодиод, което позволява на потребителя да "види" това, което се намира на монитора на компютъра, без нуждата от нищо друго освен очите си и тези контактни лещи.

 

Лед тапети

Промяната на цвета на стените  към момента може да се каже, че е неприятно задължение, отнемащо време. В бъдеще обаче това би могло да се случва само с натискането на един бутон. Лед тапетите могат да направят боядисването на стените част от миналото. Излъчващи успокояващо сияние, светещите панели за стена могат да бъдат конфигурирани в безброй комбинации от цветове.

 

Слънчева светлина в бутилка

Всеки, който си спомня как е хващал светулки в буркан като дете и се е възхищавал на сиянието им, може да оцени невероятните лампи „Слънчева светлина в бутилка“. Продавани в Южна Африка, където слънчевата свелина е в изобилие, една стъклена бутилка може да бъде оставена навън цял ден, за да събира слънчевите лъчи чрез соларен панел в капака, а след това може да освети нощта с помощта на няколко светодиода.

 

Лед мигли

Докато са на границата на странното, тези лед мигли получават все по-голямо внимание, тъй като по иновативен начин се смесват лед технологията и красотата. Лед осветление за миглите? Защо не? Идеята на лед миглите е да направят очите да изглеждат по-издължени и дори имат механизъм, които позволява да бъдат включвани и изключвани чрез накланяне на главата.

Всякакъв вид лед осветление можете да закупите от специализирания магазин vikiwat.com.