Лазерна епилация на подмишниците – какво трябва да знаете?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Лазерна епилация на подмишниците
5

Подмишниците са деликатна зона, където има не само много пори, но и под тях се намират различни жлези, които могат да бъдат засегнати при неправилна грижа. В тази статия ще поговорим за лазерна епилация на подмишниците – защо да я изберем и какво трябва да знаем за нея.

Защо лазерната епилация е добър избор за подмишниците?

Повечето хора премахват окосмяването в тази зона чрез бръснене или кола маска. Макар да са лесни, бързи и значително евтини, тези методи не са най-доброто, което може да изберем. Зоната на подмишниците е изложена на пот и бактерии, които могат да причинят възпаления и проблеми, особено, ако кожата е наранена от самобръсначката или кола маската. Третирайки зоната с дезодоранти и антиперспиранти, може да я изсушим и да и навредим още повече. Ето защо, често се образуват врастнали косми и пъпки, които не само да причинят неприятно усещане, но и сериозно да навредят на кожата.

Лазерна епилация на подмишниците - защо е добра идея

Използването на лазер за премахване на космите под мишниците може да помогне за премахване на болката и белезите, свързани с врастнали косми. Процесът затваря порите в кожата и унищожава космените фоликули. Това спира по-нататъшното увреждане на косата и предотвратява растежа на врастнали косми.

Бръсненето и кола маската са процеси за обезкосмяване, които наистина могат да окажат влияние върху кожата, особено под мишницата. Това е така, защото при епилация или бръснене горните слоеве на кожата се отстраняват заедно с космения фоликул. Това причинява увреждане на слоевете на кожата, създавайки кожни раздразнения. Лазерната епилация е насочена срещу космения фоликул и го унищожава, без да вреди на кожата, което води до гладка и жизнена кожа без косми.

Странични ефекти

По време на процедура за лазерна епилация на подмишниците пациентите могат да получат някои незначителни странични ефекти. Някои от тези нежелани реакции са временни и в крайна сметка ще отшумят.

Лазерна епилация на подмишниците - Странични ефекти

Най-добрият начин да сведете до минимум тези странични ефекти е да поддържате зоната хладна по време на процедурата. Някои лазери включват охлаждащи устройства в своите накрайници. Други използват пакети с лед или студени кърпи.

Последваща грижа

Грижата след лазерна епилация подмишници е важна за вас, за да получите най-добри резултати. Последващата грижа може да ви помогне да избегнете странични ефекти и да поддържате кожата си здрава между процедурите.

Например, можете да приемате противовъзпалителни лекарства, за да намалите болката и подуването. Можете също така да нанесете хидратиращи продукти за да поддържате кожата си здрава, както и да пиете много вода. Избягвайте агресивни козметични продукти, както и дезодоранти.