Какво представлява лазерна епилация - механизъм на действие

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

лазерна епилация процедура
5

Лазерната епилация (LHR) е метод, който включва премахване на космите чрез излагане на лазерни светлинни импулси разказват ни от VivianDerma. Тези импулси помагат за унищожаването на космените фоликули за дълго време. Лазерната епилация се практикува в клиники и салони навсякъде по света. Лазерът излъчва силно концентрирана светлина в космените фоликули, което води до това, че пигментът във фоликулите абсорбира светлината, като по този начин я унищожава. Днес модерната лазерна епилация позволява да се прилага за всички типове кожа и за почти всички части от тялото.

Кои са ползите от лазерната епилация?

Лазерите могат да се насочат специално към тъмните, груби косми, оставяйки околната кожа невредима. Процесът е бърз, а резултатите са трайни. Лазерната епилация забавя растежа на космите, а на някой места направо го спира завинаги. Първоначално са необходими многократни процедури, но след това е достатъчно и само поддържащо третиране. Лазерната епилация е най-успешна при хора със светла кожа и тъмна коса. Факторите, които допринасят за това са количеството пигмент в косъма, както и неговата дебелина. Използваният лазер трябва да уврежда само космения фоликул, оставяйки кожата незасегната. Следователно, контраст като тъмна коса и светла кожа води до най-добрите и точни резултати.

Рискът от увреждане на кожата е по-голям, когато контрастът между цвета на косата и цвета на кожата е малък, но напредъкът в технологиите премахва тези бариери малко по малко. Ако обаче нямате никаква пигментация в косъмчетата и те са бели, тогава лазерната епилация няма да успее да ги премахне изобщо.

Каква е технологията зад лазерната епилация?

Принципът зад лазерното отстраняване на нежеланото окосмяване е селективна фототермолиза. Лазерите са оборудвани с източници на охлаждане като криогенен спрей, контактно охлаждане и въздушно охлаждане, за да се предотвратят усложнения при нагряването. Лазерната епилация зависи главно от фактори като цвят на косата, цвят на кожата, чувствителност на кожата, вид на използваното оборудване и др. Усложненията, свързани с лазерите, могат да бъдат лекувани с минимални грижи. Всички усложнения могат да бъдат предотвратени чрез прецизно спазване на превантивните мерки.

Кои са лазерите, които се използват най-често и как работят?

Руби е първият вариант, който се приема за използване с цел трайно обезкосмяване. Той използва по-къса дължина на вълната от 694 nm, насочена към меланина, и е идеален за премахване на светли и тънки косми. Тази лазерна система не се използва за по-тъмни тонове на кожата. Предимството на рубинения лазер е, че има дълга пауза между лазерните импулси, което спомага за намаляване на дискомфорта и е по-малко болезнено. Повторението обаче става по-бавно и по този начин процедурите с рубинен лазер изискват повече време от другите лазерни системи за епилация. Руби е подходящ лазер за по-малки зони.

Най-популярните лазери са александритните, които работят при дължина на вълната от 755 nm и успяват да повлияят на меланина в космените фоликули на хора със светъл до маслинен цвят на кожата. Лазерът може да покрие голяма зона за третиране, като например гърба, за малко време. Разработването на нови устройства с вградени охлаждащи устройства помага за преодоляване на проблемите и подобряване на изживяването на пациентите.

лазерна епилация на жена процедура

Диодните лазери пък са новоразработени уреди, които съдържат източник на енергия, състоящ се от полупроводници, известни като диоди, групирани, за да създадат лазерен лъч с по-голяма дължина на вълната от 800-810 nm, което позволява по-дълбоко проникване в космения фоликул. Диодните лазери обикновено се считат за безопасни при по-тъмни типове кожа. Те са създадени за премахване на дебели или груби косми, като по този начин правят диодната лазерна система за епилация популярна сред мъжете за премахване на косми от гърба или гърдите.

Сигурно сте чували за Nd YAG  лазерите? Nd YAG системата е усъвършенстваната система в козметичната лазерна технология. С нея освен епилация, може да се премахват татуировки, да се коригират увреждания от слънцето и да се възстановява кожата. 

Център за лазерна епилация и козметични процедури VivianDerma

Адрес: ул. „Хенрих Хершкович“, 4000 Център, Пловдив

Web: https://vivianderma.com/

Телефон: 0999 900 096