Летен лагер, където детето ще израсне

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Летен лагер, където детето ще израсне
5

Кой е най-добрият начин за детето ви да прекара свободното си време през лятната ваканция? За някои, това е време, когато децата играят и се забавляват. За други това е възможност да се изградят нови преживявания и да се научат нови умения.

Има едно място обаче, при което и двете неща могат да се случат. Там децата могат да се забавляват, докато се учат на полезни умения които ще им бъдат от полза през целият живот. И това място се нарича летен лагер.

Въпреки че всяко дете е уникален индивид, смятаме, че летният детски лагер е полезен за всички малчугани. Без значение какви са интересите на вашето дете, лагерът ще му помогне да развие важни социални, емоционални и познавателни умения, ката най-хубавото е, че децата създават спомени, които остават за цял живот.

Нашият сайт luckykids.bg е специално изграден, за да създаде най-смисленият и полезен вариант за вашето дете да прекара летните месеци. Ние сме се погрижили за всичко. Посетете ни, за да се уведите сами в това.

Нека по-конкретно видим, ползите от ходенето на летен лагер:

Лагерът създава и поддържа добри социални умения

Лагерът е общност далеч от дома и училището, където децата се учат да работят помежду си, да изграждат отношения, справяйки се с препятствия. Тези умения изграждат силен характер и лидерство. 

Лагера учи децата да изграждат дълготрайни приятелства

В свят пълен с неполезни дигитални устройства, лагерът предлага ценно пространство, където децата могат да се общуват помежду си създавайки ценни взаимоотношения.

Лагера насърчава работата в екип

Лагерът е среда, в която децата се учат, че за да успеят, трябва да работят заедно. Независимо дали се опитват да направят лагерен огън, играят игра или приготвят храна, лагерниците се научават да решават проблеми, за да постигнат целите си. 

Лагера насърчава личното израстване

Докато лагерът, за някои може да изглежда, като незначителна част от лятното забавление на децата, той всъщност ги учат на много разнообразни полезни неща. Например, те могат да се научат да плуват, ако все още не могат, да направят безопасен огън, да разпознават отровни билки или гъби и другите ползи засягащи развитието на характера им. Тези умения ще им помогнат в живота, допълнително създавайки полезен инстинкт за оцеляване.

Лагерът позволява на децата да поемат рискове и да се изправят пред предизвикателства. Той също помага на децата да изграждат своята независимост, устойчивост и самочувствие.

Лагера насърчава независимостта

Когато децата отидат на лагер на тях им се предоставя възможността да станат по-независими. Независимо дали са там за една седмица или за цялото лято, раздялата с родителите кара детето да се научи да разчита на себе си, имайки възможността да мисли самостоятелно.

Създаване на хубави спомени

Много възрастни биха казали, че някои от най-добрите им спомени са тези слънчеви, летни преживявания в лагера през детството им. Макар че времената със сигурност са се променили и децата днес прекарват много време пред екрана, винаги може да им се предложи лагер, като алтернатива и със сигурност, повечето от тях няма да съжаляват. Освен че придобиват способността си за вземане на решения сами, лидерски и социални умения, те получават и много здравословна физическа активност! 

В каквато и да е физическа активност да участват децата - плуване, конна езда, скално катерене или гребане, развиването на сила и изпълняване на физически предизвикателства създава здрава увереност у детето, което позитивно ще засегне и други области на живота му, дори когато порасне.

Предимствата на летния лагер са безкрайни и могат да продължат цял живот, като добър навик създаден от прекараното време в добра и здравословна среда. Детето ви не само ще се върне от лагера с по-голяма независимост и по-силно чувство за идентичност, но и ще ви демонстрира нови умения, ще е създало нови приятели и спомени, които ще запази завинаги.