Тренировка на кростренажор

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

4.3

Тренировките с крос тренажори се използват за обучението на спортисти в различни видове спортове и с цел подобряване на общата производителност и издръжливост на тялото.

Кростренажора е много ефективен фитнес уред, защото натоварва всички мускулни групи и в същото време избягва някои от недостатъците на другите фитнес уреди, като бягащи пътеки и т.н.

Естествено за да се получи една успешна тренировка е добре да го комбинират с останалите уреди, а той е най-подходящ за разнообразяване на упражненията.

Знаете, че при тренировка трябва да съчетавате упражнения за различни части на тялото. Често една определена дейност работи за определени мускулни групи, но не и за другите части на тялото. Комбинираното използване има за цел да се избегне точно това, а кростренажорите са най-подходящи за смяна на упражненията.

Някой хора дори го наричат ски тренажор, защото е наподобява движението при каране на ски. Други, като в Корея например, използват кростренажорите за трениране на бойни изкуства, за да може спортиста да стане професионалист.  

С помощта на кростренажор се тренират  бедрата, дупето, ръцете, раменете и гърба.  

Начина на тренировка е много лесен: нагласяте си степента на натоварване и през известно време я увеличавате. След първата тренировка със сигурност ще получите мускулна треска, оставете тялото да почине два – три дена и продължавайте.

Препоръчваме ви да съчетавате карането напред-назад за да има по-голям ефект. Редувайте карането на кростренажор с тежести за да се получи балансира тренировка.

Ако искате да натоварвате и ръцете се хванете за подвижните дръжки, а ако искате да симулирате бягаща пътека отпуснете ръцете до тялото. Корема се тренира като хванете неподвижните дръжки.  Тренировката за дупе с кростренажор се получава когато стъпите добре с цяло стъпало на него.

Естествено възможни са още много индивидуални варианти, но ако търсите готов, подходящ вариант лично за вас разгледайте онлайн магазина на Sportensklad.bg, където със сигурност ще намерите идеалния фитнес уред и кростренажор за всяко тяло.