Всичко за кремацията на домашни любимци от А до Я

Популярни

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

кремация на домашни любимци
5

Кремация на домашни любимци… какво представлява тази процедура и защо се налага на стопаните на кучета, зайчета, котки и птици да преминат през нея? На този въпрос ще отговорим по-подробно в тази статия, защото искаме да знаете, че само по себе си изгарянето на животни не е мрачен ритуал, а е подходящият начин да се сбогувате с домашния любимец.

Има някои законови норми, които Ви пречат да заровите трупа на животно в земята, както и да го хвърлите в река, язовир, езеро или море. Имайте предвид, че причината за смъртта на вашия домашен любимец, може да се крие в опасна зараза, така че заравяйки тялото или изхвърляйки го в близкия водоем ще причините инфектиране на хора или пък други животни.

Защо е добре да кремираме домашния любимец?

Кремирането на кучета, котки и дружи животинчета се извършва в лицензиран и специализиран крематориум за домашни любимци, който е снабден с пещи за изгаряне на трупа. След като тленните останки биват изгорени, те се превръщат в пепел, а заразите изчезват. Тази пепел / прах, се предава на стопанина, а той от своя страна може да я задържи в урна или да я разпилее там, където пожелае, без да има рискове от инфекциозни болести.

Ако никога не сте чували за крематориуми за животни, то тогава можете да видите предложенията на Petcremation.eu, където Ви предлагат индивидуална кремация на домашен любимец, като трупът се взима от дома на собственика, и се превозва в оборудван с хладилна камера автомобил до мястото на изгаряне. Следва животното да мине термична обработка, а получената прах да бъде връчена на стопанина, за да я погребе, както намери за добре.

Какво се случва след кремиране на домашен любимец?

Има няколко последователни неща, които трябва да направите. На първо време, след като получите урната с пепелта, да помислите как да я съхраните. Тази пепел няма аромат и не е опасна, така че можете да я поставите на видимо място в дома си. Ако пък искате можете да я разхвърляте на любимото място на животинчето, където сте се веселили и сте си играли заедно до насита. Разбира се, можете да заровите праха, и да сложите паметник на вашия любимец.

Имайте предвид, че преди кремацията може да изискате да присъствате лично на събитието, а ако желаете имате възможност да получите видео от процедурата. Не на последно място ще получите опция за избор на урна със снимка, която да Ви напомня за любимото животно. Всичко това се прави, с цел да намалите скръбта си, и да приемете тази иначе тъжна загуба.

В никакъв случай не бива да търсите нелицензирани фирми за кремация на животни, защото те могат да Ви измамят и да се злоупотреби с доверието ви. Това е и една от причините да напишем тази статия, защото знаем, че много от Вас имат спешна нужда от подобна услуга.

Какви биват услугите по кремация на животни?

Вие можете да поръчате индивидуална кремация на домашни любимци, при която присъствате лично на процедурата. Това е и най-предпочитания начин за изпращане на вашето куче, котка или друго любимо същество. Друга опция е груповата кремация, при която собственика не присъства на изгарянето на съществото, а часът и датата се определят от представителите на крематориума. Клиентът решава кой от двата варианта да избере.

Тук трябва да споменем, че кремацията не е свързана със сатанински ритуали, окултни учения и други неща, с които се спекулира. Това е може би най-добрият и законен начин да се сбогувате с животното, което сте обичали толкова дълго време. Никак не е случайно, че повечето собственици се насочват именно към услугите по кремиране, а не към хаотичното и не хигиенно погребване на труповете в земята носещи риск от възникване на заразни болести.

В обобщение

Постарахме се да Ви представим всички факти около услугата по кремация на домашни любимци. Надяваме се, че сме успели да Ви помогнем, да кажете последно сбогом на куче, котка или друго животно. Пожелаваме Ви по-малко поводи за тъга и не забравяйте, че Бог е с вас, за да Ви помогне в най-тежките моменти, когато скърбите за милите и сладки животинчета.