Бързи кредити и рефинансиране

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

портмоне с пари
5

Един от най-лесните, бързи и достъпни начини за справяне с финансовите затруднения, е тегленето на бърз кредит. Това може донякъде да реши проблема ви с парите. В някои случаи обаче, натрупаните дългове могат да бъдат доста стресиращо преживяване, което за щастие има решение. От Minizaem.bg ни съветват да избегнем неприятностите и стреса и да пробваме рефинансиране на кредит.

Какво е рефинансиране и защо това е добрият изход от ситуацията?

Най-общо казано, рефинансирането е целеви кредит, тоест вземане на нов заем, за да погасиш стария. Всички банкови кредитни задължения могат да бъдат рефинансирани с нови или с нов заем, за по-висока сума. При кандидатстването към банка, потребителят трябва да отговаря на множество изисквания, например да има определено ниво на доходи, стаж, кредитна история и т.н. Рефинансирането на заем от банка е подходящо в случай, че имате да изплащате голяма сума в дългосрочен план. Понякога обаче, в момент на финансово затруднение, имаме нужда от по- бързо и удобно решение. Тогава идват на помощ бързите кредити. Те са леснодостъпни и най- хубавото е, че всеки, който има нужда, може да се възползва от тях. Разбира се, рефинансирането е изгодно не само когато имате спешна нужда от пари. Ако редовно се интересувате от новите оферти, които се предлагат от небанковите институции и установите, че имате възможност да си плащате вноските, а и предложените условия са по-добри, то рефинансирането на стария кредит е изгодно за вас.

Рефинансиране на кредит до заплата и рефинансиране на кредит на вноски

Заемите до заплата обикновено са свързани с отпускането на малки по своя размер суми пари. Те са добра възможност да покриеш текущите си разходи до следващото плащане от работодателя ти.  По принцип, сроковете за връщане на подобни задължения са кратки, понеже се предполага, че със следващите получавания на възнаграждения, ще успеете да ги върнете. При възникнали проблеми обаче, винаги може да договаряте за удължаване срока на изплащане или рефинансиране на кредита до заплата.

Бързите заеми с месечни вноски са удобен вариант, защото предварително може да изберете срок и сума на желаната месечна вноска. Предимството при вземането на бързи кредити на вноски е, че стават без допълнително предоставяне на документи, без доказване на доходи, без поръчители и разбира се, че можеш да получиш нужната сума на момента. При необходимост, кредитите на вноски могат да се рефинансират с теглене на по-висока сума.

Изгодни начини на рефинансиране:

  • Рефинансиране на стар бърз кредит в същата компания. В повечето случаи, рефинансирането при същия кредитор е най-изгодно. Имате стар заем, но не разполагате с достатъчно средства да го погасите и взимате нов от същата компания. Ако решите да рефинансирате при друга компания е добре да се запознаете внимателно с таксите и лихвите. Обикновено по-удобният вариант е да използвате същия кредитор.
  • Рефинансиране с увеличаване на сумата - изтегляте нов по-голям кредит и погасявате остатъка от стария. Добрата новина е, че имате допълнителни средства на разположение.

пари за ремонт

Каква е разликата между рефинансиране и обединяване на бързи кредити?

Като цяло, рефинансирането и обединяването на бързи кредити, си приличат. Най-общо казано,  обединяването представлява, събирането на няколко натрупани кредита в един. Това се прави с цел да се намали общата дължима месечна сума и да се улесни изплащането на задължението. При рефинансирането може да предоговорите по условията на един или повече кредитори.

Възможно ли е да ми бъде отказано рефинансиране?

  • Не сте изрядни с плащанията си - ако сте пропуснали или пресрочили вноски, например.
  • Заради лошо ЦКР - ЦКР (Централен кредитен регистър) е регистър, в който се вписват лицата, които са теглили кредити, независимо от това дали от банка или бързи заеми. Ако имаш некоректни плащания, то отиваш в регистъра и съответно в списъка с лошо ЦКР. Тези данни се съхраняват 5 години. Ако сте редовен платец, това не трябва да ви плаши.
  • Невярна информация. При предоставяне на невярна информация при кандидатстването, заемът може да бъде отказан. Ако сте допуснали грешка при невнимание, кредитът може да бъде забавен. При коригиране на формуляра, средствата ще бъдат отпуснати.
  • Ако сте непълнолетни, тоест нямате навършени 18 г.

Повече информация относно рефинансирането на бързи кредити: https://www.minizaem.bg/news/kakvo-e-refinasirane-na-krediti