Какво прави кредитите до заплата предпочитан вариант?

Популярни

Кетъринг на фирмено събитиe

Храната и обслужването са неразделна част от всяко фирмено събитие, независимо дали става въпрос...

Сравнете бързи онлайн кредити и намерете най-добрата оферта

В динамичния свят, в който живеем, понякога се случва да се нуждаем от бързи средства, за да...

дама държи пари от заплата

Какво прави кредитите до заплата предпочитан вариант?

Когато бюджетът за месеца вече е разпределен и изникне непредвиден разход, е трудно да отделите...

водопроводни услуги

Кои водопроводни услуги могат да ви помогнат да спестите?

Никой не иска да си има проблеми с водопроводната система, защото те създават огромен дискомфорт...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

дама държи пари от заплата
0

Когато бюджетът за месеца вече е разпределен и изникне непредвиден разход, е трудно да отделите няколкостотин лева за покриването му. Тогава на помощ идва бързият кредит до заплата, който може да попълни дефицитите сравнително бързо. В тази статия ще обсъдим кои са причините кредитите до заплата да са толкова предпочитан вариант, когато сме в затруднение.

Кратък период на заема

Кредитите до заплата представляват спешна финансова „инжекция“, която не ви обвързва дългосрочно с изплащане на задължения. Обикновено се отпускат малки суми, които да запълнят празнините в бюджета до получаване на следващата заплата. Това позволява да бъдат върнати в малък интервал от време от порядъка на месец-два. Такъв е бързият кредит до заплата Vivus, чийто срок за погасяване е 30 дни. Всичко се случва с една вноска, защото размерът на отпусканата сума е 600 лв. за първи заем, което дава възможност за скоростно връщане. Тъй като продължителността на периода не е голяма, няма нужда да се тревожите какво ще стане след няколко месеца и дали ще имате достатъчно доходи, за да обслужвате кредита си.

Без трудов договор

Когато кандидатствате за кредит от банка, обикновено е необходимо да представите трудов договор като доказателство за постоянни доходи. При повечето кредитни компании нещата стоят другояче. Не е задължително да сте наети на трудов договор. По-важното е да имате някакъв или няколко източника на доходи. Също така няма изискване за минимален доход, но със сигурност е наложително доходите ви да са достатъчно големи за сумата, която изберете да изплащате.

Голяма достъпност

Тази точка може да се разгледа от няколко ъгъла. На първо място, бързият кредит до заплата е удобен за хората, които поради някаква причина нямат достъп до заемите, предоставяни от банкови институции. Тук правилата и изискванията са по-малко, тъй като става въпрос за по-незначителни суми, което позволява на по-голям кръг от потребители да заявят такъв заем и съответно да бъдат одобрени.

Второ, начинът на кандидатстване за кредит до заплата е улеснен. Единият вариант е да се посети офис на избраната фирма и да се попълнят документите на място. Вторият вариант е да се изпрати заявление онлайн през телефон или компютър. Това дава много повече гъвкавост, тъй като клиентите могат да извършат процедурата по всяко време на денонощието от комфорта на дома си или от която и да е друга точка в страната. Единственото условие е да са свързани с интернет и да притежават смартфон, таблет или компютър (настолен или преносим).

И третият аспект, който прави този вид заеми толкова достъпни, е, че много повече хора биват одобрени. Причината е, че не се изискват поръчители или обезпечение. Това премахва една пречка от процедурата и прави бързите кредити все по-примамлива опция.

заплати и кредити

Бърза процедура

Когато не ви достигат пари за някакво неотложно събитие, обикновено нямате цял месец време да чакате банката да придвижи документите ви. В такива ситуации бързият отговор е от значение. Именно с това се характеризират кредитите до заплата. Заявката бива одобрена или отхвърлена в рамките на няколко дни, като съществува опция за бързо разглеждане до минути. Това прави възможен варианта, в който лицето получава парите си дори до 15 минути от попълване на данните си. Средствата постъпват по предоставената банкова сметка или на каса на EasyPay.

Без множество документи

Отпускането на малки суми позволява на фирмите за бързи кредити да премахнат някои документи, които най-често се изискват при кандидатстване за заем, и с това да съкратят значително времето за одобрение. Вече няма нужда от дълги и досадни бюрократични процедури. При повечето фирми е достатъчно да разполагате с валиден документ за самоличност, като е важно да имате навършено пълнолетие.

Одобрение при лоша кредитна история

Няма да ви лъжем, че кредитната история няма значение – определено има. Но в някои случаи кредит до заплата се отпуска и на лица с лошо ЦКР. Разбира се, това невинаги е възможно и обикновено условията, които получавате, не са толкова добри в сравнение с условията, които ще получите, ако сте изряден платец. Трябва да разберете, че отпускането на подобни заеми крие рискове, затова не е изненада, че небанковите финансови институции искат да се презастраховат. При всички положения не можем да не отбележим факта, че една банка не би отпуснала кредит на лице с лошо кредитно досие.