Как да получите онлайн кредит незабавно

Популярни

Сравнете бързи онлайн кредити и намерете най-добрата оферта

В динамичния свят, в който живеем, понякога се случва да се нуждаем от бързи средства, за да...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

5

Когато възникне конкретна нужда от пари, основната цел е да се осигури необходимата ликвидност възможно най-скоро. За да отговори на подобен тип ситуации, банковият сектор, възползвайки се от предимствата на цифровизацията, пусна на пазара т.нар. бързи онлайн заеми, които ви позволяват да поискате малки суми пари и да ги получите по сметката си почти веднага, след като операцията бъде одобрена.

Все пак трябва да се има предвид, че в зависимост от финансовата институция, в която кандидатствате за кредит, има определени изисквания, които могат да изиграят определяща роля за неговото отпускане, като например вашият финансов профил, стабилността на работата и способността да генерирате спестявания.

 

Къде можете да вземете личен заем?

Кандидатстването за заем за посрещане на неочакван разход или за финансиране на покупка е на дневен ред. Трудната част е да изберете този, който най-добре отговаря на нуждите ви във всеки един момент, от широката гама заеми, предлагани в интернет: микрокредити, лични заеми, аванси от заплати под формата на заем, револвиращи карти, кредитни линии.

-Банки: въпреки че е нормално да кандидатствате за заем в банката, в която имате обичайната си банкова сметка, трябва да имате предвид, че традиционните банки са тези, които изискват най-строги условия при отпускането на заем. Поради тази причина е препоръчително да се обърнете към банка само когато ще кандидатствате за големи суми пари, например ипотечен кредит за покупка на жилище, или когато финансовото ви състояние е достатъчно стабилно.

-Финтех компании: Основната характеристика на финтех компаниите е, че те са включили най-модерните финансови технологии на пазара, за да управляват личните заеми виртуално с пълна сигурност, така че парите да пристигат незабавно в сметката на потребителя. Тези онлайн микрокредити могат да достигнат до 5 000 лева и не са свързани с разходи за откриване, управление или анулиране. Освен това е необходимо само да сте пълнолетен и да представите доказателство за доказуем месечен доход.

-Платформи за групово финансиране: груповото финансиране или микропатронажът е вид виртуален кооператив, при който група хора изграждат мрежа за финансиране, за да осъществяват проекти. Кандидатът публикува информация за инициативата си и за сумата, която му е необходима, за да я реализира, а хората, които се интересуват от нея, могат да дарят сумата, която смятат за подходяща.

-Частни лица: Предоставянето на заеми от частни лица на частни лица е вероятно най-старият метод на финансиране. Той се състои в това, че едно физическо лице дава пари назаем на друго физическо лице при определени условия, включително срок на изплащане и лихвен процент, ако има такъв. Тъй като това е метод, основан на доверието между двете страни, той се извършва между роднини или приятели и за малки суми.

 

Какви са изискванията за теглене на личен кредит?

Всяка финансова институция поставя различни условия за отпускане на личен кредит в зависимост от рисковата политика на банката, исканата сума и целта на кредита. Въпреки това има редица общи изисквания за теглене на личен заем, които се изискват от всички компании.

1.Да сте пълнолетен: Законодателството определя законовата граница на осемнадесетгодишна възраст за достъп до кредит, тъй като финансовите институции търсят платежоспособен профил, за да отпускат пари, а младите хора обикновено нямат стабилни доходи, което затруднява отпускането на кредит.

Източник: Кредити 24