Как да намерите най-добрата кредитна линия?

Съобщение за грешка

  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Optional parameter $input declared before required parameter $form_state is implicitly treated as a required parameter in include_once() (line 1442 of /home/kcukcxos/domains/zaedno.bg/public_html/includes/bootstrap.inc).

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

Кредитните линии са просто още един вид финансиране, така че техните характеристики няма да се различават твърде много от характеристиките на бързите заеми или микрокредитите, например.

Тъй като става въпрос за метод на финансиране, кандидатите ще трябва да сравнят различни финансови институции, за да открият характеристиките на предлаганите от тях продукти, в случая кредитни линии. Сред тези характеристики те ще трябва да обърнат специално внимание на онези, които могат да оскъпят общата стойност на кредита или които могат да попречат на финансирането да покрие нуждите на клиента:

Общата налична сума: Кредитните линии могат да се намерят в размери от няколкостотин евро до хиляди евро. Преди да кандидатствате за кредитна линия, трябва да знаете какви ще бъдат финансовите ви нужди и какви събития ще трябва да посрещнете с парите от линията. Ако разходите ви са големи и повтарящи се, кредитна линия с много малка сума може да няма смисъл, а ако става въпрос за еднократен или случаен разход, може би е по-добре да помислите за вземане на личен заем.

Срокът, в който ще можете да ползвате парите: Срокът на кредитните линии работи по различен начин от традиционните заеми, микрокредитите или бързите кредити. Когато кандидатствате за кредитна линия, финансовата институция предоставя на клиента обща сума пари за определен период от време. Ако клиентът използва част от тези пари, но след това ги върне, пълният размер на кредитната линия все още е на разположение за използване през първоначално определения период. След като този период изтече, притежателят на кредитната линия може да се свърже с институцията, за да я активира отново, а също така може да се опита да промени някои от условията ѝ, като например сумата, срока или лихвата, която трябва да се плаща.

Лихвата, която трябва да се плаща по кредитната линия: Друга от основните разлики между кредитните линии е и едно от техните предимства. При кредитните линии трябва да плащате лихва само върху сумата, която ползвате, а не върху общия размер на отпуснатите от банката пари. Някои институции начисляват по-ниска лихва върху общия размер на парите, които предоставят на потребителя. За да разберете дали ще се прилага този разход, ще трябва да се консултирате с финансовата институция, в която ще кандидатствате за кредитната линия.

Други възможни разходи: Преди да сключите договора за кредитната си линия, ще трябва да се информирате за възможните допълнителни разходи, които тя може да има. Сред тези разходи са разходите за откриване, разходите за поддръжка и разходите за предсрочно прекратяване. Също така ще трябва да знаете какви такси могат да бъдат начислени за просрочие или закъснение на погасяването на заетите пари.

Кредитните линии са финансови продукти, които традиционно се предлагат от финансови институции, като например банки, но вече могат да бъдат получени чрез алтернативни институции, които работят онлайн. Обикновено процесът на кандидатстване обикновено е много по-бърз и ускорен в онлайн структурите, отколкото в традиционните, тъй като те имат по-ниски изисквания за кандидатстване и приемане, което им позволява да изискват по-малък брой документи за извършване на проучването на искането за кредит.