Отстраняване на контактори, които служат за отопление или охлаждане

Популярни

майка и дете учат в кът за учене у дома

Кът за учене у дома – как да го организираме?

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани...

диодна лазерна епилация

Диодна лазерна епилация - ефикасна ли е, колко струва и колко сесии са необходими?

Всичко, което трябва да знаете за диодната лазерна епилация: какво представлява? Боли ли?

черна кухненска мивка и светъл плот

 Какво е важно да знаете преди да купите кухненска мивка?

Ремонтът или освежаването на кухнята често са свързани и с подмяната на кухненската мивка.

Усмихни се красиво

Усмихни се красиво

Проучванията показват, че правилната и красива усмивка помага на хората да бъдат не само по-...

бормашина

Ръководство за начинаещи за използване на бормашина

Бормашината може да ви изглежда като един от онези инструменти, които се използват само от...

3.6

Контакторите, които се използват за целите на отоплението или охлаждането, контролират напрежението в една електрическа верига. В подобни системи обикновено се използват един фиксиран и набор от подвижни контакти. Системата на комутационните устройства заработва, след като електрически импулс е изпратен към бобината. Тя заработва, като създава магнитно поле. То придвижва буталото в сърцевината на бобината. По този начин се свързват фиксираният контакт и наборът от подвижни контакти. Когато контактите на комутационния апарат са разделени, веригата е отворена. Обратно, когато се свържат, веригата е завършена и системата заработва. Специалист може лесно да отстрани контактор, който се използва за целите на отоплението или охлаждането. В случай, че искате да си спестите малко пари, можете да следвате това ръководство стъпка по стъпка.

 

Списъкът

За осъществяването на този проект ще са ви нужни някои специфични инструменти. Преди да започнете работа е редно да се уверите, че разполагате с всичко, от което имате нужда. На първо място ще са необходими – отвертка, гаечен ключ, памук, високопроцентов спирт, четка за боя, волтметър.

 

Инструкции за отстраняване на контакторите, които служат за отопление или охлаждане

Определете дали системата от контактори работи, като изключите напълно термостата на устройството. Превключете го в различен режим в случай, че кондензаторът на климатика не се изключва. Ако системата от комутационни устройства е повредена, е възможно и да не се включва веднага, след като е подадена командата.

Втората стъпка изисква да се изключи прекъсвача, който захранва устройството с ток. Може да ви се наложи да ги изключите ръчно и по отделно. Това трябва да се случи с помощта на отвертката. Тук идва моментът, в който трябва да откриете системата от контактори. Тя обикновено се намира в пластмасова кутия, от която излизат жици. Те могат да изглеждат различно, в зависимост от производителя на комутационните устройства. Често са бронзови или стоманени. Бобината е разположена в долната част на кутията на контакторите. Жиците, които свързват системата в едно цяло, се намират в краищата на пластмасовата кутия.

Използвайте четката за боя, за да почистите паяжини, суха трева, мръсотия, прах, които може да са се събрали около комутационните апарати. Огледайте внимателно за всякакви нередности, които могат да бъдат в кутията. Може например да си имате работа с изгорял кабел, който да нарушава напрежението в системата от контакторите. Можете да използвате памучни тампони, напоени със спирт, за да почистите всички елементи, които се намират в пластмасовата кутия. Ако има някакви разхлабени болтчета, то вземете отвертката, за да ги затегнете здраво.

Намерете механизма на контакторите. Той обикновено се намира в средата на пластмасовата кутия, която съдържа цялата система. Той се движи по малка писта, като това разместване се регулира с малка пружина. Тя определя дали системата на контакторите е отворена или затворена. Проверете дали комутационните апарати са в състояние да се преместват без някакво особено усилие. Ако те са замръзнали, то това означава, че трябва да бъдат подменени.

В случай, че контакторите се местят без проблем, то може да се наложи да изследвате контактите. Те трябва да са добре почистени, за да правят добра електрическа връзка. В случай, че са захабени, ще трябва да помислите да ги смените.

Бъдете изключително внимателни, когато работите около връзките на контакторите. Уверете се, че всички захранващи кабели на устройството са изключени, преди всяко механично или електрическо изпитване (както съветват специалистите от Викиват контактори).