Отстраняване на контактори, които служат за отопление или охлаждане

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

3.6

Контакторите, които се използват за целите на отоплението или охлаждането, контролират напрежението в една електрическа верига. В подобни системи обикновено се използват един фиксиран и набор от подвижни контакти. Системата на комутационните устройства заработва, след като електрически импулс е изпратен към бобината. Тя заработва, като създава магнитно поле. То придвижва буталото в сърцевината на бобината. По този начин се свързват фиксираният контакт и наборът от подвижни контакти. Когато контактите на комутационния апарат са разделени, веригата е отворена. Обратно, когато се свържат, веригата е завършена и системата заработва. Специалист може лесно да отстрани контактор, който се използва за целите на отоплението или охлаждането. В случай, че искате да си спестите малко пари, можете да следвате това ръководство стъпка по стъпка.

 

Списъкът

За осъществяването на този проект ще са ви нужни някои специфични инструменти. Преди да започнете работа е редно да се уверите, че разполагате с всичко, от което имате нужда. На първо място ще са необходими – отвертка, гаечен ключ, памук, високопроцентов спирт, четка за боя, волтметър.

 

Инструкции за отстраняване на контакторите, които служат за отопление или охлаждане

Определете дали системата от контактори работи, като изключите напълно термостата на устройството. Превключете го в различен режим в случай, че кондензаторът на климатика не се изключва. Ако системата от комутационни устройства е повредена, е възможно и да не се включва веднага, след като е подадена командата.

Втората стъпка изисква да се изключи прекъсвача, който захранва устройството с ток. Може да ви се наложи да ги изключите ръчно и по отделно. Това трябва да се случи с помощта на отвертката. Тук идва моментът, в който трябва да откриете системата от контактори. Тя обикновено се намира в пластмасова кутия, от която излизат жици. Те могат да изглеждат различно, в зависимост от производителя на комутационните устройства. Често са бронзови или стоманени. Бобината е разположена в долната част на кутията на контакторите. Жиците, които свързват системата в едно цяло, се намират в краищата на пластмасовата кутия.

Използвайте четката за боя, за да почистите паяжини, суха трева, мръсотия, прах, които може да са се събрали около комутационните апарати. Огледайте внимателно за всякакви нередности, които могат да бъдат в кутията. Може например да си имате работа с изгорял кабел, който да нарушава напрежението в системата от контакторите. Можете да използвате памучни тампони, напоени със спирт, за да почистите всички елементи, които се намират в пластмасовата кутия. Ако има някакви разхлабени болтчета, то вземете отвертката, за да ги затегнете здраво.

Намерете механизма на контакторите. Той обикновено се намира в средата на пластмасовата кутия, която съдържа цялата система. Той се движи по малка писта, като това разместване се регулира с малка пружина. Тя определя дали системата на контакторите е отворена или затворена. Проверете дали комутационните апарати са в състояние да се преместват без някакво особено усилие. Ако те са замръзнали, то това означава, че трябва да бъдат подменени.

В случай, че контакторите се местят без проблем, то може да се наложи да изследвате контактите. Те трябва да са добре почистени, за да правят добра електрическа връзка. В случай, че са захабени, ще трябва да помислите да ги смените.

Бъдете изключително внимателни, когато работите около връзките на контакторите. Уверете се, че всички захранващи кабели на устройството са изключени, преди всяко механично или електрическо изпитване (както съветват специалистите от Викиват контактори).