Изгодно ли е да се отопляваме с конвектор?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

Под натиска на непрестанно повишаващите се цени за електроенергия, нараства и броя на домакинствата, проявяващи интерес към конвекторите. Примамлива се оказва не само ниската им цена, но и високата икономичност, в резултат на което жилищата поддържат комфортни температури през зимата.

Конвекторите по своята същност са електрически нагреватели, които отделят топлина. Характеризират се с висока енергийна ефективност и семпъл дизайн, подходящ за интериора на всяка стая. Позволяват монтиране в тавани, подове и стени и не заемат излишно свободно пространство в жилището. Защитата от пръски позволява конвекторите да бъдат поставени дори и във влажни помещения като бани.

Често радиаторите не затоплят достатъчно стаите и те остават студени. Отоплението с конвектори е ефективно в тези случаи, защото уредите са по-мощни и желаните градуси се достигат броени минути след като уреда започне работа, без това да е съпроводено с шум. Температурното регулиране се осъществява чрез чрез механични или електронни термостати. Предимствата на електронните се изразяват в бързото отдаване на топлина и точното следене на температурата, в резултат на което се намалява работното време и разхода на електроенергия.

Семействата с деца ценят конвекторите заради тяхната мобилност и безопасност. Уредите могат с лекота да бъдат премествани в различни помещения, в зависимост от нуждите на живущите. Освен това са преминали строги тестове, гарантиращи тяхната безопасност.

Електрическите конвектори Noirot се характеризират с висока енергийна ефективност и надеждност. Уредите на френския производител са хипоалергенни и не изсушават въздуха в помещението. Най-голямото им предимство е патентования нагревател RX Silence PLUS® , благодарение на който трансфера на топлина е четири пъти по-висок. За разлика от ламелните нагреватели, той е снабден с висока устойчивост на топлинни разширения и не поражда шум с времето. Друго предимство на конвекторите Noirot са конкурентните им цени, спрямо други производители.

Покупката на конвектор няма да утежни семейния ви бюджет, добри модели могат да бъдат закупени за няколкостотин лева, докато за да се сдобиете с климатик е нужно да се разделите с няколко хиляди. Конвектор, отговарящ на нуждите на вашето жилище, можете да намерите в онлайн магазина на Алимар Клима, за да си осигурите уют и топлина през студените дни.