Съвети и кратко ръководство при покупка на конвектори за отопление

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

5

Специално проектирани, за да осигуряват комфортна топлина на малки, средни и просторни помещения, конвекторите определено са един от най-предпочитаните системи за отопление днес. По принцип те се загряват за по-кратко време и разполагат със системи за равномерно разпределение на топлината, което е от първостепенно значение.

Какво представляват конвекторите?

Те са сред най-известните видове системи за отопление, тъй като те обикновено се предлагат в компактни размери, но имат тази мощна способност ефективно, безопасно и почти незабавно да затоплят въздуха в една стая.

Някои от най-новите модели конвектори вече дори са оборудвани с вентилатор, който ускорява процеса на затопляне и гарантира, че топлият въздух постоянно се движи в помещението. В резултат на това хората в отопляемото помещение се чувстват уютно и комфортно, особено през студени зимни месеци.

Конвекцията на топлия въздух всъщност е основен фактор за времето и определянето на правилната температура. Спомнете си как винаги чувате експертите да казват, че горещият въздух се издига в една стая, докато студеният въздух пада надолу. Гравитацията е фактор в такова състояние, което винаги води до пренос на топлина.

От тук идва и името на конвекторите, които основно работят по този принцип, тъй като въздухът циркулира с постоянно движение, поради което е предпочитаният от мнозина метод за отопление. Той извлича студения въздух от околната среда към нагревателния елемент на конвекторите, които могат да бъде електрически, водни, газови или керамични.

След като студеният въздух премине през този нагревателен елемент, той автоматично се затопля и се изпуска обратно в стаята. Именно заради този процес температурата в стаята се усеща как се покачва и тя става по-топла.

Конвекторите могат да бъдат с или без вентилатори, въпреки че вентилаторите са от голяма помощ, особено ако отоплявате доста просторна площ, тъй като затопля помещението равномерно и старателно. Повечето се предлагат и с вградени термостати, точно като тези, които се поставят в климатиците, даващи на потребителите повече възможности, като например настройка на нагревателя да се изключи, след като се постигне желаната стайна температура. Следователно спестявате повече в процеса на работа.

Предлагат се и различни модели като някои от тях са снабдени със стабилизиращи крачета и могат да бъдат поставени буквално навсякъде. Някои предпочитат това да бъде на пода в центъра на стаята или в ъглите близо до стената. Ако пространството остава проблем въпреки изключително компактния си размер, има модели, които могат да се монтират на стената.

Заедно със специалистите в търговията с конвектори от Багира ще ви запознаем с тях и техните предимства, както и как да изберете правилния модел за вашите нужди.

Наясно ли сте с многобройните му предимства или просто разчитате на най-продаваните модели и агрегати в популярните магазини за уреди?

Конвекционните нагреватели обикновено загряват помещения отгоре надолу, което е от полза за тези с високи тавани. Известно е, че осигуряват почти моментална топлина поради способността им да затопля бързо въздуха. Всъщност те се считат за по-ефективни от лъчистите нагреватели, въпреки че са малко по-скъпи.

Ако трябва да отоплявате голямо пространство, конвекторите са по-подходящи в сравнение с лъчист нагревател. Можете да изберете и конвектор с вентилатор, но не може да се очаква същата ефективност като тази, която електрическите конвектори могат да осигурят.

Те обикновено са по-скъпи от лъчистите и вентилаторните нагреватели, но осигуряват най-голяма практичност и удобство, при условие че сте избрали правилния, който най-точно отговаря на вашите нужди за отопление. Те са преносими, ​​тихи и напълно безопасни за използване в сравнение с лъчистите конвектори и вентилатори.

Как ефективно да изберем електрически конвектори за отопление

След като сте преценили, че с помощта на конвекторите можете да покриете нуждите си от отопление, става много по-лесно да изберете подходящия модел за вас. Все пак не трябва да купувате, без да знаете нещата, които трябва да бъдат взети под внимание.

Размер

Спомнете си какво казахме по-горе за това как се предполага, че конвекционните нагреватели са предназначени за отопление на големи помещения? Е, изглежда, че производителите на конвекционни нагреватели са намерили начин да решат това за тези, които имат малки стаи, но все пак искат да се възползват от предимствата на конвекторите.

За улеснение на потребителите се предлагат модели с различни размери. Именно заради това трябва да се погрижите да получите точния размер, ако искате да отоплявате стаята си правилно и ефективно. Имайте предвид, че нагревателят, който е или твърде голям, или твърде малък за вашата стая, ще доведе до високи енергийни разходи, което следователно води до увеличение сметки за комунални услуги.

Чудите ли се как точно да получите точния размер на нагревателя спрямо размера на вашата стая? Правилото на палеца е, че един квадратен метър се нуждае от 100 вата топлинна мощност. Ако обаче конвектора, който сте си харесали е с вентилатор, толкова по-ефективно и равномерно ще бъде разпределението на топлината.

Характеристика

Най-новите модели конвектори притежават сходни с климатиците характеристики като вграден термостат, включване на филтъра, овлажняване и разбира се, функции за безопасност.

Имайте предвид, че тук имате работа с топлина, която е по-опасна от студения въздух, поради което защитните елементи трябва да са на върха на вашия списък. Уверете се, че избраният от вас модел е стабилен и има защитни функции като автоматично изключване, в случай, че се преобърне.

Консумация на енергия

Известно е, че както нагревателите, така и климатиците консумират доста малко електроенергия, особено ако ще ги сравнявате с обикновените духалки или електрически печки. Освен това са и значително по-ефективни в работата си от тях.

Точно както когато избирате климатици, конвекторите имат различни енергоспестяващи свойства, които обикновено са посочени. Потърсете помощта на опитен консултант в магазин или проучете информацията в интернет за тях.

Конвекторите за отопление са може би най-практичният начин да осигурите комфорт на всички в дома си през онези студени зимни дни и нощи, в които всички нямате друг избор, освен да останете вкъщи наслаждавайки се на топлината и уюта на дома. Изберете разумно своя модел и се наслаждавайте на многобройните му предимства за дълъг период от време.