Втората употреба винаги е умна сделка

Популярни

Защо да изберем ЛЕД огледала за банята си?

Огледала с LED осветление? Защото е практично, щадящо и най-вече комфортно.

макси рокли

Съвети как да изберем макси рокли

Обичате ли роклите?

лодки под наем Гърция

Защо да прекарате ваканцията си на яхта в Гърция

Безброй острови, невероятни кристално чисти води, незабравими залези ...

марихуана интересни факти за растението и семената

Какво не знаем за марихуаната?

Както сигурно сте чували, марихуаната е най-често използваният нелегален опиат в Америка.

лампи пендели, висящи от тавана

Какви видове пендели ще намериш в Бриколаж

Домашното осветление придава онзи интериорен завършек, който ще ни накара да си помислим “Ето,...

Настолен компютър втора употреба
5

Обичате вашия компютър и не ви се иска да се разделяте с него още дълго. Но колкото и добре да го поддържате, това е машина и все някога идва момент, в който се налага да помислите за покупката настолно устройство, което е с по-добри спецификации.

И тогава започвате да се питате дали да търсите чисто ново компютърно устройство или да заложите на реновирано такова. Ако парите не са никакъв проблем, можете да закупите чисто нов компютър, но ако търсите умна сделка, нашият съвет е да разгледате лаптопите втора употреба, които предлагат магазини като Izone.bg.

Какво представляват компютрите втора ръка?

Second hand компютърните устройства не означават непременно машини с остарял софтуер и с ниски спецификации, напротив. Почти винаги това са компютри, които са буквално чисто нови или употребявани едва няколко месеца. По-голямата част от устройствата втора употреба са продадени на магазина от клиенти, които след като са ги закупили са установили, че характеристиките ѝ не им допадат или са решили, че искат друг модел. Друга част са дали някакви малки дефекти и на собствениците им не им се занимава да ги поправят и просто ги продават на магазина за продажба на компютри втора употреба. А понякога подобни магазини имат договори с търговските вериги, които им продават чисто нови компютърни устройства, които имат леки дефекти по корпуса и нямат много добър търговски вид.

Защо покупката на компютърно устройство втора употреба е умна сделка?

По-евтини са от новите компютри
Ако сте достатъчно добре запознати с темповете, с които на пазара излизат нови модели, тогава знаете, че ако един компютър или лаптоп, който сега е “най-нов модел”, само след няколко месеца вече ще е остарял. Това на практика обаче съвсем не означава, че на стария само с няколко месеца модел спецификациите му ще са по-ниски, напротив. Най-вероятно ще са почти същите като на последно излезлия модел. Разликата между двата модела, които излизат един след друг в повечето случаи е само в леките козметични промени (интерфейс, по-модерна кутия или друго) и разбира се в цената. Тогава защо да плащате за най-новия модел компютърно устройство, когато можете да влезете в Izone.bg и да закупите реновиран компютър със същите характеристики, но на много по-ниска цена?

Качеството е по-високо
Когато купувате чисто нова машина, няма как да сте напълно сигурни, че тя няма да даде дефект само няколко месеца след като я закупите и започнете да я използвате. За разлика от чисто новите устройства, тези втора ръка се преглеждат основно, тестват се внимателно и прецизно и едва тогава се предлагат за продажба.

Предлагат се с различни операционни системи
Чисто новите компютри и лаптопи обикновено се предлагат с предварително инсталирана от производителя ОС и искате или не, трябва да работите с нея. При покупка на машини втора ръка можете да изберете с каква операционна система да работите и в сервиза на магазина ще ви я инсталират.

Покупката е обезпечена с гаранция
Това, че не купувате чисто нова машина не означава, че няма да получите гаранция за вашия компютър втора употреба. Всички магазини за продажба на реновирани машини предлагат минимум 1 година гаранция. Така търговците гарантират, че устройството работи безупречно и носят отговорност, ако изникне проблем и се наложи ремонт.

Печелите допълнително и се грижите за природата
Политиката на повечето магазини за компютри и лаптопи second hand е да предоставят възможност на всеки, който има стара машина да им я продаде. Така, ако искате да се отървете от старото си устройство и да допринесете за опазване на околната среда, можете да го продадете на магазина. Оттам ще ви предложат или допълнителни пари, или още по-голяма отстъпка в цената на устройството, което искате да закупите.