Гние ли старата ви кола пред блока?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

коли за скрап
3

Преди години хиляди коли застояваха безстопанствено по улиците на градовете. Днес количеството им съществено е намаляло. Така през 2015 г. според официални данни в столицата са регистрирани близо 1 000 стари коли. Те са излезли от употреба. Ден след ден ръждясват по улиците на София и създават редица неудобства – от естетическа гледна точка, а също така понякога създават неудобство на движещите се из града пешеходци и автомобили. Този тип коли дори създават рискове за малките деца.

Всички автомобили, които престояват на улицата, се маркират с предупредителни стикери от инспектори. Ако собствениците им искат те да бъдат репатрирани до площадка за коли за скрап, те трябва да заплатят такса от 60 лв. След определен срок, в който собствениците проявят бездействие спрямо предупредителния стикер, инспекторите вдигат автомобилите и ги закарват до наказателен паркинг. Всеки ден престой на такова място струва по 16 лв.

Ако собственикът на автомобила не се появи, колата принудително бива извозена до площадка за коли за скрап.

Знаете ли защо е добре автомобилите да бъдат рециклирани?

Тъй като представляват потенциален риск за здравето и живота на гражданите. Възможно е потичане на масло, например. То представлява субстанция, която вреди на околната среда. Разбира се, налице са още основателни причини. Това е само една малка част от тях.

Като собственик на стар автомобил, който не е годен за управление и движение по пътищата на града, за вас е облекчение съществуването на фирми, които се занимават с рециклиране на автомобили. Необходимо е просто да им се обадите. Оттук насетне служител ще ви информира за всеки един детайл, като ще останете доволни от факта, че от вас не се изисква влагане на излишно време и усилия.

Служителите на подобна фирма ще дойдат в посочен от вас ден и час. Ще се договорите за стойността на автомобила и ще ви бъде издаден финансов документ, с който след това ще дерегистрирате колата в КАТ.