Кола маска в домашни условия

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Домашна кола маска
4.65

Един от най-популярните методи за обезкосмяване е кола маската. При него косъмът се изддърпва от корена, което води до увреждане на фоликула. В резултат на това космите, които израстват са по-фини. Ако си правите кола маска по-продължително време, вие ще имате все по-малко косми. Тази процедура може да се направи навсякъде по тялото, включително лицето, ръцете, краката, а също и върху чувствителни места като подмишниците.

 

Защо да използваме кола маска за подмишниците

 

 

Космите в подмишниците са често гъсти и твърди. Освен това, цялата тази област е много чувствителна. Премахванете на космите в тази област се налага поради различни естетични или хигиенни причини. Повечето жени предпочитат да се бръснат подмишниците, тъй като е бързо и лесно решение. Въпреки това, резултатите от бръсненето не могат изобщо да се сравняват с ефекта от използването на кола маска. Бръсненето премахва само част от космите, която е над повърхността на кожата. В резултат на това те растат наново доста бързо, което налага честото бръснене.

 

 

Редовната употреба на самобръсначка може да доведе до проблеми като врастнали косми, порязвания и т.н. Също така, кожата на подмишниците потъмнява след определен момент от време. Кола маската от друга страна, премахва косамите от корена, като отенема повече време, за да израстнат наново. Тази процедура също така премахва слой от мъртви клетки, което придава свежест и младост на кожата.

 

 

Как да си направим кола маска в домашни условия

 

 

Не е толкова лесно сам да си правиш кола маска, затова повечето жени предпочитат да ходят на козметично студио. Въпреки това, ако не ви се плащат пари за това, едва ли ще е проблем да премахнете космите от тялото си и в домашни условия. Все пак кола маската на подмишниците е доста по-трудна, в сравнение с ръцете или краката. Може да имате проблеми да се справите абсолютно сами, затова ще е добре ако намерите приятел или приятелка, която да ви помогне. Опитайте няколко продукта, преди да разберете кой е най-подходящ за вас. Също така имате възможност да избирате между твърд восък и течен восък. Течният восък трябва да се нагрее до достигане на определена консистенция и след това се издърпва с лентички.  Твърдият тип не се нуждае от такива. Освен това, не е нужно да го поставяте в посока на растежа на косъма и да го издърпвате в обратната посока. Следователно, това би е по-удачният избор за кола маска на космите на подмишниците, които растат във всички посоки.

 

 

Без значение какъв восък ще изберете,  трябва да подготвите кожата за тази задача. Ексфолирането на подмишниците е добър начин за премахване на мъртвата кожа, така че восък да прилепне по-плътно към кожата. Ако имате гъста и груби косми, нанесете шампоан, за да ги омекотите. В деня на процедурата, избягвайте използването на всякакви дезодоранти, кремове или лосиони в тази област. Загрейте восъка и забършете подмишниците си с чиста и влажна гъба. Нанесете тънък слой с помощта на шпатула. Ако използвате течен восък, нанесете в посока на растежа на косъма. Поставете специалните за тази цел лентички върху желаната зона и издърпайте. Сигурно ще трябва да повторите няколко пъти, за да се отървете от всички косми. Нанесете успокояващ крем или лосион върху кожата. Често след кола маска се получава зачеряване, обрив или сърбеж, което е напълно нормално. Когато кожата ви свикне, тези нежелани странични реакции ще бъдат сведени до минимум.