Кои са едни от най-добрите безалкохолни коктейли, които да поръчаме в заведение?

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

курсове за барман
4

Можете да попаднете на редица списъци с интересни, но неясни безалкохолни напитки, които да поръчате, но също така съществуват и т.нар „моктейли“ , който са също толкова вкусни и на 100% универсални за приготвяне, както в барове така и в ресторанти.

Бихте могли да поръчате по-многокомпонентна и сложна напитка, като например оригиналната рецепта за Пиня Колада или Ягодово Дайкири, но не навсякъде ще Ви ги сервират с приличен вкус (доста от баровете или нямат блендер или барманите мразят да работят с него) Изброените напитки могат да бъдат поръчани навсякъде и доста убедително минават за алкохолни в случай, че искате да не употребявате алкохол.

Club Soda & Lime

Безалкохолен коктейл, съдържащ в себе си доста малко аромат, но най-достъпен в баровете. Буквално съществуват заведения, в които сервират само бира и вино, а в други не сервират изобщо алкохол. Този коктейл действа освежаващо и в повечето случай може да мине за джин с тоник или водка със сода. Ако Ви се струва безвкусно и желаете да добавите малко повече аромат към напитката, можете да помолите бармана да добави няколко капки изстискан горчив сок.

Shirley Temple

Коктейлът Шърли Темпъл, с ирония кръстен така на едноименната филмова звезда, която ненавиждала  газирани напитки с вкус на лимон (от рода на Спрайт, Севън ъп, Сиера Мист и др.), гренадин или коктейлни черешки. Традицинно коктейлът се приготвя с джинджифилова бира, но в днешно време рядко някой го прави така.

Когато Ви го сервират преди да отпиете трябва да разбъркате гренадина и содата, за да се смесят. Като цяло коктейлът няма вид на алкохолна напитка и е доста сладък, имайте го предвид,в случай че ще пиете повече от 1-2. Въпреки това Шърли Темпъл е класика. Когато има малолетни, те могат да пият доста от този коктейл, докато техните родители се наслаждават на далеч не толкова сладки напитки, по-подходящи за възрастни.

Roy Rogers

Поредната напитка кръстена на филмов актьор, когото Вие вероятно никога не сте виждали или чували. Всъщност Рой Роджърс е еквивалент на коктейла Шърли Темпъл само че цитрусовата сода тук е заменена с кола. Изяжте бързо коктейлната черешка и напитката може да мине за ром или уиски с кола.

Що се отнася до безалкохолните коктейли, важното е да стават забавни за клиента, използвайте големи гарнитури, направете го балансиран и не е твърде сладък, и винаги използвате най-пресните съставки. Докато забавлението е налице, всичко ще е наред и без алкохол.

Още полезни съвети можете да получите в нашите курсове за бармани.