Приложение на четковия пилинг в козметичните салони

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

3.95

Кожата е най-големия човешки орган и нейната функция е от първостепенно значение за работата и здравето на целия организъм. Тя е не само обивка, тя е самостоятелен орган, който диша, храни се, има собствено кръвоснабдяване и се обновява постоянно. Обновяването на кожните клетки е от огромно значение за нейния здрав и красив вид. При процеса на клетъчно обновяване, на повърхността на кожата често остава слой от мъртви клетки, които ако не бъдат премахнати своевременно запушват порите и освен, че придават лош и нездрав вид на кожата на лицето често предизвикват различни неприятни състояния, като акне, комедони и дори екземи.

За да се избегнат тези кожни раздразнения и заболявания на кожата, както и за да и се придаде по-млад и свеж вид е необходимо този слой мъртви клетки да бъде излющван периодично. Това излющване е познато на професионалистите, като пилинг и е процедура, която се извършва ежедневно във всеки козметичен салон.

За да се направи пилинг на кожата се ползват различни абразивни продукти или уреди, които чрез втриване  изстъргват нейния най-горен слой, заедно с мъртвите клетки. Най-ефикасният начин да се направи пилинг на кожата е с помоща на специален уред, създаден точно с тази цел.

Този професионален козметичен уред се нарича четков пилинг и неговата употреба е гаранция за добре извършено почистване на кожата. С негова помощ се постига не само изглаждане и освежаване на кожата, но е възможно дори да се изгладят белези от акне или различни вроговявания на кожата.

Четковия пилинг, както се разбира от неговото име работи, посредством четки, които се поставят, като накрайници на самия апарат, и в зависимост от техния модел извършват излющването в различна степен и дълбочина на кожата.

Една проблемна или застаряваща кожа има нужда от редовен пилинг, а един козмедичен салон има огромна нужда от апарат, с който да предложи тази процедура на своите клиенти.