Работата на козметика

Популярни

Zaedno.bg подкрепя участника в hosting SEO състезанието на Jump:
"Защо избрах хостинг в Jump?"

малко коте се радва на котешка храна

Разлика при котешка храна за малки котета и големи котки

Първата година от живота на котето е изпълнена с интензивен растеж.

много пари от кредит

Как да погасим няколко бързи кредита, разказват от CashCredit

Никой не е застрахован от финансови катаклизми и на много хора се е случвало да...

модерна кухня по поръчка изработена за клиент

Изборът на кухня по поръчка ви дава възможност наистина да развихрите въображението си

Днес ще си говорим за интериорен дизайн – знаем много добре колко много от вас се вълнуват от...

Купчина с левови банкноти

Защо банките отказват заеми и как да го избегнем?

За да получите заем, не винаги се нуждаете от голям пакет документи, които да докажат вашата...

системи за пренос на насипни материали

Какво представляват системите за пренос на насипни материали и къде намират приложение?

Снабдяване на работния процес с необходимите суровини и материали е от ключово значение за...

козметика курс
4

Козметиците обслужват клиенти в аптеки, дрогерии и други места за продажба на козметика, но главно те работят в салони за красота. Те трябва да са обучени в областта на естетиката и да се развиват в различни насоки в козметиката и козметологията, като се фокусират върху грижата за кожата и овладеят умения като лицев масаж, премахване на петна по кожата и много други. Те трябва да имат познания за екстракти и тинктури от растения и да познават действието на кремове и помади за третиране на различните видове кожа. В тази връзка някои държави изискват лиценз за извършване на тези услуги професионално. Също така важно в тяхната работа е поддържането на безопасна и чиста среда в салона, като се следват изискванията на държавата за предпазване от зарази и осигуряване на безопасен контакт между козметик и клиент.

Козметиците демонстрират влиянието на продуктите чрез видеозаписи и фотографии, или чрез прилагане на продуктите директно върху лицата на клиентите. Те консултират клиентите и препоръчват приложение на различни козметични продукти, така че техните клиенти да се чувстват удовлетворени от резултата. Някои типични подходи на козметиците включват реклама и продажба на козметични продукти, консултации на клиентите за здраве, грижа за кожата, видове и цветовегрим и други.

Нещо, което много козметици правят, е да демонстрират прилагането на гримиращи продукти. Те обикновено правят това в малки групи или с единични клиенти, заснемайки получения резултат и качвайки видеото в интернет. Козметикът обикновено казва на клиентите какви продукти да използват и как да постигнат същите резултати у дома. Козметикът може също така да даде съвети за това как да се грижите най-добре за специфични типове кожа, да отстраните акне и много други. Да бъдеш в състояние да разговаря свободно и да съветва клиентите на потенциално чувствителни въпроси относно красота е най-важното умение за повечето козметици .

Козметичките се различават от козметолозите в някои отношения. Козметологията е наука, която се фокусира върху косата , кожата и ноктите. Козметиците могат да се грижат и за двете - косата и ноктите, или да съсредоточат кариерата си в една област. За сравнение, естетичната дерматология се фокусира само върху грижа за кожата. Козметичните салони предлагат голямо разнообразие от козметични услуги като измиване, боядисване, рязане и оформяне на косата, за да помогнат за подобряване външния вид и увереността на клиентите. Те са обучени да предложат грим, педикюр, маникюр, както и лечебни процедури за лицето и скалпа. В козметичните салони клиентите могат да получат съвет относно грижата за косата – потъмняване или изсветляване на цвета. Козметиците, които не само упражняват тази дейност, но и имат свои собствени салони за красота, изпълняват управленски функции. Те са отговорни за наемането и надзора на работниците, както и за поддържане на материалните запаси и търговски документи, организиране на реклама, и своевременно поръчване на консумативи.

Образование и обучение на козметика

За да се реализират като козметици или козметолози, кандидатите трябва да имат диплома за средно образование. Те обикновено са обучени чрез семинари и практически упражнения, финансирани от фирмите, които правят продукти за красота. Кандидатите могат също да придобият знания посредством завършен курс в областта на козметологията, продажбите или маркетинга. Някои работодатели предпочитат козметици, които са завършили курс по козметика, заради практическите знания, които са получили. Лицата, които се интересуват от тази професия трябва да обърнат внимание на възможностите за заетост с потенциални работодатели и практикуващи козметици.