Важни съвет, грижа и козметика за чувствителната кожа на лицето ви

Популярни

Жена слуша музика със слушалки за телефон

Най-добрите марки слушалки

Ако търсите чифт премиум слушалки, вероятно сте попадали на няколко различни марки и се чудите...

Златно колие с черни камъни

Как да носите колиета

Нежните дамски...

Луксозни стелки за кола

Предимства на луксозните стелки за кола

Има много причини да поставите...

Камион за спедиторски услуги

Видове спедиторски услуги

Вероятно сте чували за поне няколко спедиторски...

Българско и турско знаме

Турски думи в българския език

В българския език има много чуждици, които са се възприели от турски, френски, немски, а...

козметика за чувствителната кожа
5

Един от най-трудните видове кожа, за който трябва да се грижите, е чувствителната кожа. Това е така, защото един грешен ход или един грешен продукт и можете да се сбогувате с безупречната си кожа. Това е така, защото чувствителната кожа може да бъде ужасно алергична към някои продукти, особено тези, които съдържат сурови съставки. По-долу има няколко съвета, които могат да ви помогнат да се грижите за вашата чувствителна кожа.

 

1. Почистете лицето си

Едно от основните правила при грижата за чувствителната кожа е да я поддържате чиста през цялото време. Безспорно нейни врагове са праха и мръсотията, още повече че този тип кожа често е податлив на проблеми с акне и комедони. Именно поради тази причина ако вашата кожа е чувствително вие трябва да се грижите правилно за нея и да я почиствате редовно с подходяща професионална козметика за чувствителна кожа.

Грижата за кожата на лицето не е толкова сложна, колкото си мислят някои. С правилното отношение и дисциплина всъщност може да си създадете рутинни навици в грижата за кожата на лицето, която да помогне за постигането на този здравословен блясък. По-долу са дадени само няколко съвета, които могат да ви помогнат да започнете.

Спете добре през нощта

Неслучайно има приказка, че сънят запазва красотата. Правилното количество сън всъщност може да помогне на кожата да се регенерира. Това е и времето, в което кожата може да диша, след като цял ден е била покрита с грим.

Балансирана диета

Яденето на много плодове и зеленчуци може да помогне на кожата да остане еластична и мека. Всъщност храните, богати на витамин С и Е, са полезни за кожата, тъй като те служат като отлични антиоксиданти.

Хидратирайте

Кожата на лицето трябва постоянно да се овлажнява, тъй като тя е изложена на слънце и суровата среда. Овлажняването с професионална козметика за чувствителна кожа от Beautyforce.bg ще помогне да се предотврати появата на бръчки и фини линии, които могат да ви направят да изглеждате по-стари, отколкото сте в действителност.

Рутинна грижа

Важно е човек да следва ежедневно почистваща рутина. Не забравяйте, че е основно правило винаги да премахвате грима, преди да заспите. Запомнете, че ако си легнете с грима през нощта това ще донесе сериозни последствия, като запушване на порите и поява на акне и комедони. Най-добре е да използвате специална професионална козметика за чувствителна кожа, както и мек сапун, който няма да я дразни.

Слънцезащитен крем

Ако не се вземат мерки слънцето може да бъде основен виновник за появата на бръчки и тъмни петна по кожата, а може и да унищожи естествената й защита. Ето защо е важно да използвате слънцезащитни продукти всеки ден, дори когато не планирате да ходите на плаж или да излизате. Експертите препоръчват използването на слънцезащитна козметика за чувствителна кожа, която има SPH 15 или по-висока, за целодневна защита.

 

2. Внимавайте с продуктите, които използвате.

Чувствителната кожа ще реагира зле на продукти, които не са подходящи за нея. Така че хората с чувствителна кожа трябва да се научат да избират продуктите, които ще използват, за да са сигурни, че няма да страдат от алергични реакции, сърбеж и зачервяване.

Въпреки че много хората определят кое е подходящо за тях чрез проба-грешка, те все пак трябва да забравят за ексфолиантите, както и за силно парфюмирани продукти, които могат да подразнят кожата им. Именно за това е важно да се използва само професионална козметика за чувствителна кожа, която няма да я дразни, а ще я предпазва от всички неблагоприятни неща.

 

3. Избягвайте гримовете

Ако не се налага да се гримирате, не го правете. Всъщност повечето гримове съдържат химикали, които запушват порите и пречат на кожата да диша, а това може да доведе до появата на акне.

 

4. Минимизирайте докосването на лицето си

Не забравяйте, че чувствителната кожа е склонна лесно да се замърсява и да реагира на нея. Предотвратете дразненето, като минимизирате контакта с кожата си. Това важи особено за лицето ви, тъй като това е най-чувствителната област на кожата на тялото.