Как се лекуват тъмни кръгове под очите

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

козметика за очите
5

Събуждате се рано сутринта и откривате, че лицето ви е с подут външен вид. Торбичките под очите не само развалят външния ви вид, но и често са предвестник на страшни болести. Ето, защо първото нещо, а което всяка жена трябва да предприеме е да посети лекар или козметик. Реди да сте изпаднали в луда истерия, помислете реално на какво могат да се дължат тъмните сенки в областта на клепачи и под тях?!

Как се появяват торбичките под очите?

Всички причините за появата на торбички под очите са в резултат на здравословни проблеми. Те могат да бъдат разделени на три групи:

  • Натрупване на течност;
  • Загуба на еластичност на кожата под окото;
  • Смущения в мастната тъкан.

Ако вчера се забавлявали с приятели на по питие или сте прекалили със солените храни, то много вероятно е тъмните кръгове под очите да се дължат на този ваш каприз.

Не се разстройвайте, подуването трябва да изчезне през вечерта на следващия ден. Използвайте atache интензивен хидратиращ крем.

Флуидите могат да се натрупват под клепачите, дължащи се на прекомерно излагане на слънце. Този отрицателен фактор е защитна реакция на организма, тъй като кожата води борба с дехидратацията и натрупва течност под очите.

Грозната торбички под очите се срещат при хора, чиято работа е нон-стоп на компютъра. В този случай, появата на торбички се дължи на пренапрягането на мускулите на очите.

Някои промени свързани с възрастта са също една от причините, които водят до загуба на красотата на очите.

С възрастта, справедливата половина на човечеството търпи промени в производството на хормони, процесът на стареене започва и неизменно се отразява на еластичността на кожата. За да забавите стареенето на тялото трябва да се поддържа добра форма, правилен хранителен режим и доказани козметика.

За съжаление, една от причините тъмни кръгове в зоната под очите е генетичното предразположение. Ако родителите ви имали торбички под очите, то много вероятно е този козметичен дефект да се прояви и при вас.

Тъмните кръгове под очите могат да са в резултат на чувствителна кожа или на различни заболявания с щитовидна жлеза, сърдечни проблеми, стомашни проблеми и други.

Как да премахнете торбички под очите?

Ако торбичките под очите са причинени от здравословни проблеми е ясно, че за да се отървете от тях трябва да излекувате болестта. В случай на козметичен дефект, премахването на торбички под очите е задача, която може да реши от пластичен хирург. За да не се стига до там използвайте редовно крем за около очи и се грижете за тях всеки ден.