Картини в спалнята? Как правилно да изберем подходящото платно

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Спалня с картини
0

Избирането и поставянето на произведения на изкуството във всяка стая е изкуство само по себе си. Изкуството е неразделна част от всеки домашен декор и като се има предвид, че сме склонни да го купуваме със сърцата си, то често отразява личността на обитателите на дома.

Спалнята обикновено е най-личната стая в къщата, където вие (и вашият партньор) можете да изберете декор за стена, който е близък и скъп на сърцето ви. Това може да означава избор на персонализирана картина на вашето дете или любим домашен любимец, рамкирана версия на вашите сватбени обети или фотоколаж на цялото ви семейство. Спалнята е предназначена да бъде място за комфорт и спокойствие, така че помислете за произведения на изкуството, включващи спокойни природни сцени.

Спалнята е предназначена за отдих, следователно изображенията върху платна трябва да създават атмосфера на хармония и уютно спокойствие. По -добре е да се доверите на чувствата си и да се опитате да ги преведете в живопис. Харесвате ли природата – изберете картини, изобразяващи пейзаж, обичате да гледате водата - водните потоци ще ви помогнат да запълните стаята с положителна енергия. Картини с акцент върху водата обаче трябва да се избират внимателно. Спокойните потоци и реки привличат финансов просперитет. Но е по -добре да не избирате насилствени водопади и водовъртежи за спалнята. Спокойствие и усещане за комфорт в спалнята ще създадат платна, изобразяващи спокойна водна повърхност и чисто ясно небе. Бушуващо море с потъващ кораб на фона на мрачни тежки облаци ще предизвика негативизъм и ще предизвика безпокойство.

Още няколко точки, които трябва да имате предвид при избора на платна за спалнята:

  • Меките голи тонове ще осигурят атмосфера на комфорт и хармония;
  • Ако спалнята е направена в арт деко, тогава тя в идеалния случай ще бъде допълнена с картини в черно и бяло;
  • Платна с пасторални мотиви или изображения на гори, ниви, ливади могат да създадат спокойно и уютно настроение в стаята;
  • Платно с пъстри ярки птици на фона на прозрачно небе ще добави романтика към интериора на спалнята;
  • Платна, в които основният цвят се пресича с цвета на други декоративни елементи - възглавници, покривки, завеси, ще помогнат за завършване на композицията на стаята.

За тези, които предпочитат нестандартния творчески подход към класическия интериор, си струва да се подходи към въпроса за декорацията на дома със специални грижи. Днес живописта е представен в много стилове и жанрове, което дава възможност да се избере точно това произведение на изкуството, без което не можете да си представите дома си. Много креативни хора предпочитат да украсяват интериора с ръчно изработени продукти.

Съществуват и напълно уникални техники за ръкоделие, например канзаши. Същността на рисуването с тази техника се основава на създаването на флорални аранжировки с помощта на копринени и сатенени панделки и украсата им с мъниста.

Спалнята ви трябва да бъде уютно и привлекателно убежище, някъде, където да се отпуснете и да се освободите от стреса в края на дългия ден. Изберете произведение на изкуството, което предизвиква у вас усещане за мир и спокойствие, може би дори нещо успокояващо и чувствено.