Кът за учене у дома – как да го организираме?

Популярни

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

Управление на стреса в ежедневието: Натурални стратегии за по-спокоен живот

В динамичния ритъм на съвременния живот, стресът се явява като непрекъснат спътник, влияещ...

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

Защо Bulgari е една от най-предпочитаните марки парфюми

В света на луксозните парфюми, Bulgari се откроява като емблематична марка, известна със своята...

майка и дете учат в кът за учене у дома
5

С настъпването на месец септември и старта на учебната година започват приготовленията свързани с удобството и комфорта на деца по време на месеците, в които те ще бъдат на училище. Всичко започва от дрехите и пособията, които ще бъдат необходими по време на училищните заниятия. А за финал остава обособяването на домашния кът за учене, където малчуганите всеки ден ще пишат домашни и ще учат старателно уроците си.

Осигуряването на мястото, което детето ще знае, че се използва за извършване на училищните задължения е от голямо значение за изграждането на правилни навици свързани с ученето, а и не само. Когато детето има кът отделен само за учене и използва само него, то е много по-концентрирано по-време на усвояване на материала. Също така това определено място ще има своя собствена строга подредба и ще научи ученикът да бъде подреден и да не превръща всички части на къщата в места за учене. Мястото за учене е важно и за доброто физическо състояние на детето – правилната светлина запазва очите, удобният стол – запазва правилната стойка.

Ето нашите съвети как лесно и бързо да организирате кът за учене у дома:

Естествена светлина

Добрата осветеност на мястото, където вашето дете ще учи е от изключителна важност. Дали сте избрали да отделите малко местенце за него в собствената му стая, или в някоя от общите площи в дома ви, като всекидневната, постарайте се да прониква максимално много естествена светлина. Освен многобройните ползи,които има за зрението, тя спомага и за по-добрия фокус и енергичност на детето.

Комфортен стол

Задължителна част от добрия кът за учене и всяко работно пространство е удобният стол. Добре е той да бъде достатъчно голям и мек, за да може детето да се опусне в него. Може да изберете и такъв, който има регулираща се височина, за да можете да го използвате по-дълго време и да не се налага да го сменяте, когато детето порасне.

Бюро

Бюро или маса – вие решавате. Всяко домакинство взема решението само за себе си дали ще купи специално бюро за детето или ще приспособи някоя маса. По-добрият вариант е да изберете бюро, което да бъде достатъчно широк и комфортно, за да има достатъчно място за всичко, което ученикът използва докато учи. Препоръчително е да има и достатъчно рафчета и шкафчета, в които малчуганът да държи учебници, тетрадки, материали за рисуване и бит и техника, когато не ги използва. Това е начинът да накарате детето да бъде подредено и да знае къде стоят всички необходими неща.

Органайзъри

За да накарате ученикът да заобича ученето можете да изберете, несесери и моливници за домашния кът за учене, които да бъда с илюстрации на любимите му анимационни герои или в любимите му цветове. Това ще накара детето с удоволствие да сяда там и да се занимава с домашните си. Всички необходими органайзери за бюри, папки, и други необходими артикули можете да закупите от онлайн магазин за канцеларски материали и ученически пособия. Това ще ви спести време и обикаляне по магазините.

Естествени цветя

Стайните растения са чудесен избор, ако искате да помогнете на детето да пребори умората. Ако все пак мислите, че не можете да се грижите за живи растения изберете  тапет или изображение с флорални мотиви.

Каквото и решение да вземете относно детския кът за учене, не забравяйте да се консултирате и с детето си все пак то ще бъде основното лице, което ще прекарва време там. И не забравяйте, че не е нужно да похарчите огромни суми пари – на пазара вече има огромно разнообразие от артикули в различен ценови диапазон.