Предназначение на малките камери за наблюдение

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

камери за наблюдение
0

Кога са по-удачното решение за охрана

Напредъкът в сферата на технологиите, в това число и на охранителната техника ни позволява да живеем малко по-спокойно, след като имаме възможност да следим какво се случва в нашия дом, търговски обект или с близките ни хора от всяка точка на света, по всяко време на денонощието, с един клик на телефона.

Днес специализираните фирми, предлагащи охранителна техника разполагат с такова разнообразие от камери за наблюдение, че ако не сте си направили труда да се запознаете обстойно с техните функции и предназначение, можете сериозно да се затрудните в избора на подходяща система.

Повечето охранявани обекти използват големи цифрови или аналогови  видеокамери, но този тип системи за охрана са не винаги  най-удачното решение. В някои случаи се налага да се използва по-компактен вариант на наблюдаващо устройство и за целта е добре да знаем какво ни предлага пазарът.

Кога най-често се използват миниатюрни устройства за наблюдаване?

На първо място, към един мини дивайс, излъчващ или записващ картина (и звук) се прибягва, когато се извършва скрито видеонаблюдение, без знанието на наблюдаваните лица, с цел да се установи и докаже престъпление.

Тези устройства се монтират най-често в части от обзавеждането или се носят скрити в лични вещи, като часовници, химикалки или ключодържатели и предлагат добра резолюция на картината при близко разстояние на наблюдавания обект.

За наблюдение на конкретно помещение или малък участък също може да се използва мини наблюдаващо око, което няма нужда да бъде скрито, тъй като се поставя, с цел охраната на обект или, като мярка за сигурността на близки хора.

Видове малки видеокамери:

Най-качествените малки устройства за излъчване и записване на картина са мрежовите или познати още, като ip камери за наблюдаване на обекти и хора, осигуряващи видеонаблюдение в реално време от всяка точка на света, предавайки видеосигнала по мрежа, била тя локална или интернет.

Ip камерата се нуждае от мрежови адаптор, който да преобразува видеосигнала в цифров вид, с цел да бъде възможно пренасянето му по мрежа, за да можете да следите случващото се на компютъра или телефона си.

 Мрежовите уреди за наблюдаване могат да бъдат:

  • Камера с FullHD резолюция за вграждане – с добра резолюция на картината
  • Подвижна - с двупосочна аудио връзка и възможност за хоризонтално и вертикално движение
  • Ip модел, поставен в PIR датчик, с възможност за локален запис от обекта
  • Ip система за външен монтаж
  • Безжична
  • Мини (скрита) и др.

Всички тези снимащи и записващи средства са изключително удобни и могат да Ви донесат огромно облекчение, че Вашата собственост е непокътната, че бавачката се грижи перфектно за детето Ви или, че родителите Ви са добре, просто не вдигат телефона, защото батерията му е изтощена.