Какво представлява безлихвеното финансиране?

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

0

ипотечен кредитНа пръв поглед безлихвеното финансиране изглежда проста концепция: банката ми дава пари назаем и аз връщам само тази сума, без да плащам никаква лихва. Но това не е съвсем вярно. Не трябва да забравяме, че когато кандидатстваме за заем или кредит, има два лихвени процента, които ни помагат да оценим разходите за такова финансиране:

Номиналният лихвен процент е процентът на лихвата, която банката или небанковата финансова институция начислява за отпускането на пари на клиента, независимо дали под формата на заем или кредит. С други думи, това е печалбата на банката за това, че използва пари от собствената си каса, за да финансира разходите на този клиент.

От друга страна, ГПР (годишен процент на разходите) се отнася до общите разходи за финансиране, които включват не само лихвения процент, но и други разходи, свързани с отпускането на заема или кредита. Тази математическа формула включва разходите за откриване на кредита, проучване на кредита, банкови комисиони, нотариални и/или регистрационни такси, предсрочно погасяване и т.н.

Така че, когато говорим за безлихвен заем или кредит, имаме предвид такъв, който няма номинален лихвен процент (НЛП), но обикновено има други свързани разходи, което води до процент на ГПР. Така че има разлика между безплатен кредит и безлихвен кредит.

Освен това банката или финансовата компания не губи, така че тези разходи и такси, свързани с кредита, обикновено се начисляват в първите вноски. В крайна сметка покупката с безлихвено финансиране може да се окаже дори по-скъпа, отколкото с нормален кредит.

 

Безлихвени лични кредити

Тези кредити обикновено са предназначени за определена група от населението. Например безлихвените лични заеми за млади хора са предназначени да предоставят първа възможност за кредитиране на хора с кредитна история, която все още е в начален стадий, както и механизъм за привличане и задържане на нови клиенти. Тези безлихвени кредити обикновено са предназначени за финансиране на разходи, свързани с висшето образование или предприемачеството.

 

Мога ли да взема безлихвено финансиране за разходите си?

Очевидно е, че финансирането на разходите ни с безлихвени заеми на вноски не е съвсем вярно, тъй като вземането на пари назаем няма да е безплатно. Въпреки че няма да ни се налага да плащаме номинален лихвен процент, разходите, свързани със заема, могат да бъдат изписани с дребен шрифт и ако прибързано вземем някой от тези продукти, може да ни очаква неприятна изненада. Въпреки това можете да получите достъп до безлихвени и без такси бързи кредити в някои онлайн платформи за кредитиране.

В този момент е важно да се отбележи, че световната икономика се приближава към опасна зона, в която потребителите ще бъдат основните засегнати. Ето защо е време да вземете добри финансови решения не само в краткосрочен план, но и за в бъдеще.

Избягването на прекомерна задлъжнялост, увеличаването на доходите ни чрез добре планирани инвестиции и контролирането на нивото на потребление на ненужни вещи са само част от мерките, които можем да започнем да прилагаме, за да укрепим личните си финанси в един сценарий, в който най-големите финансови анализатори не предричат точно най-доброто.

Ето защо е необходимо внимателно да прочетете всички условия, свързани с безлихвените заеми, да зададете всички необходими въпроси и дори да се консултирате с експерти по икономически и правни въпроси, които да обяснят всички пропуски и трикове в тези договори. Въпреки това, дори и да сте посъветвани, е препоръчително да помислите два пъти, преди да задлъжнеете.