В какво се състои профилактиката при инфлуенца?

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

грип
5

Съществуват ваксини, които са с доказано действие в превенцията при грипен вирус, и които могат да се използват при хората от всички възрасти. Медицински екип, занимаващ се с проблемите на инфлуенца от „Фрамар”, публикува полезна информация за видовете ваксини, които ще ви помогнат да избегнете този здравословен проблем.

Предотвратяване на грипен вирус

В днешно време повишаване степента на имунизация срещу грип е една от основните цели на здравеопазването. Afluria, Fluzone и Fluvirin са грипни ваксини, които са много ефикасни в борбата срещу инфлуенца и могат да помогнат за намаляване броя на пациентите с този вид инфекция. Познаването на грипните ваксини, ще помогне за ефективното планиране на ваксинацията.

Afluria е противогрипна ваксина, която не съдържа тимерозал. Използва се при възрастни над 18 години. Ваксината получи FDA одобрение точно преди грипния сезон през 2008-2009 година. Произвежда се от една от най-големите компании, производители на лекарства в световен мащаб.

Fluzone съдържа три инактивирани /убити/ грипни вируси: тип А /H1N1/, /H3N2/ и тип Б. Тази ваксина се свързва с по-малко нежелани реакции при децата. Тя е на разположение без съдържание на тимерозал. Тя е противогрипна ваксина, водещ продукт в САЩ и е одобрена за продажба в повече от 20 страни. Предназначена е за лица над четири години. Предлага се в предварително напълнени спринцовки и флакони за многократна употреба.

Въпреки, че грипния сезон може да започне по-рано, ваксинацията срещу грип е най-ефективния начин за предпазване от инфлуенца. Обикновено пиковия сезон за развитие на грипен вирус започва през декември и продължава до края на месец март. Ето защо месеците октомври и ноември са най-благоприятното време за ваксинация. Тъй като поради развитие на усложнения в резултат от грипна инфекция, все повече хора умират от това заболяване, важно е да се знае, че ваксината срещу инфлуенца помага за намаляване на риска от развитие на грип и поява на усложнения.