Плъзгащи се врати

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Плъзгащи се врати
4.3

Първоначално плъзгащите се врати са били с вградени касети в стените. Те са предпочитани и до днес, заради голямото им удобство да пестят повече място в жилището. Вграждането на касетите за тези врати в стените трябва се осъществи по време на грубия строеж, а вратите се монтират след като бъде направен пода .

Има и плъзгащи врати с релси, но те имат някои неудобства. В близост до релсите не могат да се поставят мебели, понякога загрозяват и нарушават хармонията на интериора, заради частта над тях. Тези проблеми не се наблюдават при вътрешните касети, защото те са в стената и не се виждат.

Въпреки, че те се вграждат още по време на грубия строеж, могат да поставят и при ремонт. Техните размери зависят от отвора в стената. Задължително обаче е при тухлена тя да бъде с носещи греди, тъй като касетите няма как да носат тежестта.

Тези интериорни врати се придвижват много леко и плавно благодарение на механизмите, които са защитени от износване и деформация и освен това са скрити в самите стени. Също така затварянето и отварянето може да да се осъществява автоматично, но това се използва по- рядко в домовете и по- често в обществените сгради. Плъзгащите врати трябва да бъдат леки и да са изработени от стъкло или дървени части.

Не всеки може да се справи с вграждането на касетите и затова е най- добре да се направи от професионалисти. За целта е необходимо да се вземат точните размери и да се спазават някои основни правила, в противен случай могат да станат грешки при монтирането и в последствие да се стигне до редица проблеми. Ако ви предстои ремонт на старото жилище или обзавеждане на ново, не се колебайте да потърсите услугите на строителен професионалист, за да бъде монтажа качествен и да се наслаждавате спокойно след това на красивото си жилище.