Интериорни сгъваеми врати

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Интериорни сгъваеми врати
4.3

Сгъваемите врати не са много популярни сред хората. Причината за това е, че голяма част от клиентите не са запознати с разнообразието от стилове, което има при тях. Повечето от тях свързват понятието „сгъваема врата“ с „хармоника“. Това е една грозна отживелица, още от времето на социализма. С този тип врати не се изчерпват видовете, спадащи към сгъваемите. Съвременните производители на вътрешните интериорни врати предлагат много стилни и красиви решения, които са подходящи за всеки офис или жилище.

Сгъваеми врати при Борман БългарияКрилото при сгъваемите врати е многосегментно и е с различен брой точки – една, две, три, дори десет. Частите на крилото се свързват с панти, които се поставят от вътрешната му страна и не се виждат при затворено положение. На горната и долната повърхност на крилото се поставят плъзгащите механизми, които го свързват с касата. Четковидните уплътнители също се поставят там. Те увеличават изолационните свойства на вратата.

Вратите от този тип са с едно или две крила, които се сгъват в противоположни посоки. Изработват се от същите материали, от които се правят и стандартните врати – MDF плочи с всякакви покрития и PVC за вратите, които се използват в банята. Видът на тези врати е сравнително еднотипен, защото многоточковото сгъване не дава възможност за големи вариации в дизайна. При вратите с една или две свивки има по-голяма възможност за модификации в стилово отношение, защото при тях ширината на сегментите на крилото е по-голяма. При тези врати могат да се използват различни декорации от стъкло или да се поставят елементи от инокс, кожа и други материали. Естетическият им вид по нищо не отстъпва на стандартните врати, дори е възможно да го превъзхожда.

Най-голямото предимство на сгъваемите врати е компакността им при отворено положение. Крилото може да е с много малка ширина, която зависи от броя на сегментите му. Така то може да заема много малко пространство в помещението. Това е много полезно за големите зали, в които има интензивен човекопоток и допълнителното пространство е буквално задължително.