Цените на интериорните врати

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

interiorni vrati ceni
5

Вътрешните интериорни врати и техните цени - това е тема, която в последно време занимава много от хората, работещи в този бранш. Как се формира цената на една интериорна врата и защо едни врати са по-скъпи, а други са по-евтини?

Досега на повечето места се говори предимно за врати, които са направени от твърда дървесина, които са от твърдо дърво, но в интернет пространството вероятно ще погледнете и видите наименования "полумасив" или "комбиниран масив. В повечето случаи това значи, че крилото на вратата е изработено от дървена рамка, а страничните греди са направени от MDF. От външната си страна, като вид ламинатно покритие, тези вътрешни врати са облепени с естествен фурнир - тънък слой от разнообразни дървесни модели дървен материал. Почти винаги тяхната цена е като цяло по-висока от вратите които са произведени от МДФ с полиуретанова боя, ако гледаме някаква зависимост, например от цената на естествения фурнир, - примерно МДФ врата облепена с чист дъбов фурнир е средна стойност в магазините на Борман Комерс на около 480-550 лева, а примерно с махагонов фурнир - 600-700 лева... Но още по-приемливо евтини са, така наречените според специалистите леки врати. Те са с дървена (но най-често от MDF) рамка, и са със специално втъкани в тях профилирани кори, между които е поставен пълнеж от картон. Цената на този тип врати за стаи е не повече от 250-270 лева заедно с касата пълен комплект.
Друг фактор, който най-често има значително по-голямо въздействие на цените на вътрешните врати - това е най-често сложността на фигурата от панелите. Най-евтините са вратите с панелите на вратите, които са с прави форми, следвани по стойност от сводестите панели на крилото, и естествено на последно място, т.е.на първо място по цена са всички зигзагообразни или къдрави панели.
За вътрешните врати, които по-често могат да се забележат в различните изложения за строителство или в някои от мострените салони на Борман Комерс, със сигурност почти винаги най-евтиният от всички предлагани и налични на пазара на вътрешни прегради са вратите от МДФ. Те са направени по принцип от рамка от иглолистна дървесина или МДФ, като в същото време панела на вратата се състои от доста добре гланцирани и монтирани табли, без никаква вътрешна тапицерия или екстериорна украса. Цената на такъв тип интериорна врата е между 180-220 лева.
При закупуването на вътрешната си врата, трябва да обърнете по-голямо внимание за влагата на материала, тя не трябва да надвишава повече от 20%, т.е. след като се докоснете до дървото, то не трябва да изглежда мокро. Ако дървесината, която се използва за производство на интериорната врата, има съдържание на влага по-голяма от 20%, след монтажа в апартамента, може да се появи деформация, напукване външното покритие на крилото или касата, могат дори са се появят цели пукнатини.
Цената на една стъклена врата обикновено е от 20 до 65% по-висока от плътните, и зависи значително от сложността на изработката на рамката под стъклото. За двойно остъклени врати, цената на цялото крило на вратата е около два или два и половина пъти по-голяма от тази на единично остъкляване.