Дървото доминира при интериорните врати

Популярни

усмихната жена седнала на диван с лаптоп в скута

Как да бъдете уважавана жена на работното място?

Независимо дали сте отговорна за копирната машина или за екип от служители, с абсолютна...

усмихната жена седяща на диван с лаптоп в ръце

Как да бъдете уважавана жена на работното място?

Независимо дали сте отговорна за копирната машина или за екип от служители, с...

възрастни хора се разхождат на улицата

Коронавирус Covid-19 - как да защитим възрастните хора?

На фона на несигурността, която се върти около пандемията на коронавирус у нас и в целия свят,...

монитор  за компютър

Важни неща, които трябва да знаете, когато купувате монитор онлайн

Въпреки че през последното десетилетие лаптопите почти замениха настолните компютри,...

линия на влак в зелена гора

Последната теснолинейка в България - едно от най - красивите пътувания с влак

Един неуморен влак пътува по живописния маршрут Септември - Добринище вече цели 75...

5
интериорна дървена врата, обзаведена стая

Дървото продължава да доминира в света на интериорните врати и през тази година. Все още продължава старата тенденция усилено да се използва този материал, характеризиращ се с топлина и жизненост. Това е информацията, която дават водещите интериорни дизайнери.

Модните текстури имат за цел да се подчертае релефа и контраста, но също така да се запази оригиналното тактилно усещане за естествено дърво. Линиите, дори и модерни, се адаптират към тази тенденция и дават отражение върху плоскостите и детайлите при дъба, кестена, канадската ела – това са само част от вариантите, предлагани в пазарната мрежа.

Що се отнася до цветовата палитра при актуалните интериорни врати и структурния ефект – при обработвани с предимно маслени препарати повърхности - са подчертано най-добрите и в най-естествени и бляскави цветове, също и в ефектни нотки на антрацит и естествена кожа.

Дървените интериорни врати са, дори и днес, любимият избор на тези, които искат да оформят в дома си изключително стилна среда, характеризираща се със силна, приветлива и в същото време практична индивидуалност.

Релефът върху големите повърхности като че ли оживява и тяхната неповторимост дава перфектния контраст с чистите, основни и студени линии, които характеризират вратите, допълнен от металните детайли като дръжките и пантите.

При този неизбежен ефект от сливане и контраст, дървото е и си остава един от най-търсените материали. Този материал  е високо уважаван в индустрията, независимо, че се подчинява на най-новите тенденции.

Естетиката на една врата се дължи отчасти на дизайна, но също така и на материала. Той е основният елемент, който допринася за оформяне на стила на жилището.

Това е и главна причина, поради която през 2020 г. финото и изискано дърво продължава да бъде предпочитано изработката за интериорни врати. Луксът става реален чрез елементи в бял абанос, които могат да бъдат приложени само в случай, когато дървото се съчетава по естествен начин. Тази тенденция се подкрепя от всички водещи компании, чиято основна дейност е производството на интериорни врати.

АКо трябва да сме конкретни, хит е така нареченото "дърво от кости". То удивява със своята невероятна структура, която напомня рентгенова снимка на човешко тяло и като че ли е растителен вариант на  Витрувианския човек на Леонардо. То все още е в списъка на най-добрата дървесина за врати.

Всичко, което се предлага днес в специализираните магазини за интериорни врати, е съобразено с модните тенденции в интериорния дизайн, както и с търсенето от страна на потребителите. Някои собственици на имоти предпочитат да заложат на традиционното и не залитат по модните тенденции, което има своята логика. Не всеки може да сменя интериорните си врати при излизането на всяка нова мода в дизайна. Затова магазините продължават да предлагат и традиционните класически дървени врати, наред с модните и хитови модели на съвременния интериорен дизайн.

празна стая с дървена врата

Всички добре знаят, че дървените врати са много по-качествени, но и много по-скъпи от останалите. Определено тези, които са фурнировани, не могат да издържат толкова дълго и да изглеждат с години перфектно. Все пак интериорните врати не се купуват всеки ден и си заслужава да се направи инвестиция, която ще се отплати с годините.

По-високата цена на дървените врати ще ви позволи да внесете повече уют и топлина в дома си. А какво е дом без топлина и уют? За предпочитане е всички врати в дома да са еднакъв модел, за да се постигне лекота и изящност на интериора.

Всички се стремим да обзаведем дома си стилно и без излишно пилеене на средства. Интериорните врати от дървесина, обаче, не са елемента, от който трябва да спестим. Напротив, точно на тях трябва да наблегнем. Всичко останало може да бъде заменено или дори пропуснато. Освен да изберете верния материал на вратите, трябва добре да помислите и за начина на затварянето им.