Как да изберете интериорна врата

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

изберете интериорна врата
3.95

 Ако ви се наложи да закупите интериорни врати, за да подмените старите или за ново обзавеждане, сигурно ще се изненадате, когато узнаете, че не всички части са включени в комплект. Това нещо се прави, за да може всеки един потребител да задоволи своите нужди и предпочитания по отнешение на различните екстри, аксесоари и т .н. В някои магазини се предлагат само крилата на вратите и се налага останалото да търсите допълнително. Препоръчваме ви обаче да купувате всичко от едно място.

 Изборът на интериорни врати не е много лесна задача, тъй като е необходима съобразителност с доста неща. На първо място вратата трябва да отговаря на цялостния стил на жилището, на неговия интериор. Трябва да знаете къде ще бъде поставена една врата, за какво ще служи тя, дали искате да отделите едно помещение от друго или искате да преградите голяма стая и т. н.

 Какво представлява един цялостен комплект за интериорна врата? В повечето готови комплекти са включени платното, касата и первазите. Такива окомплектовки  от ламинантни вътрешни врати предлагат и Борман Комерс в София.

 Интериорните врати са външни и вътрешни. По отношение на материала, от който са изработени са няколко вида. Дебелината на касата по принцип трябва да бъде около 20 см, но ако е необходима тя да бъде повече се доплаща. Зидът също е различен и той зависи от стената като най- често и той е около 20 см.

 Голяма роля за качеството и стила на една интериорна врата играят аксесоарите към нея. Всички брави, панти, ключалки, дръжки и т. н. трябва да са качествени. Красотата на вратата зависи от нейния дизайн, от всички метални детайли и от цветовете. Те до голяма степен подчертават интериора и придават необходимия стил.

 За малките жилища и помещения най- добрият избор са интериорните врати тип „хармоника”. Техните комплекти включват релси, върху които се движат крилата, които също са включени и каса. В повечето случаи е включена и дръжката, тъй като тя не може навсякъде да се намери. 

 За разлика от вратите тип „хармоника”, плъзгащите се интериорни врати имат много повече възможности. От тях може да се изискват много повече решения и затова комплектите, които се правят от тези врати са в зависимост от желанията и нуждите на купувача. Плъзгащият механизъм и крилото на тези врати могат да се продават отделно. Самият механизъм може да изберете в много варианти в зависимост от ширината на интериорната врата и от неговата устойчивост. Допълнително се продава и дръжката на вратата.

 Преди да изберете своята най- подходяща интериорна врата, препоръчително е да се запознаете с нейните специфични качества, какво е нейното предназначение и т. н. На всяка цена купувайте всичко необходимо от едно място, за да не си усложнявате нещата. В противен случай може да ви се наложи след това да търсите допълнително и не е гаранция, че другата част ще бъде съвместима. Винаги можете да се информирате предварително от някой близък или да потърсите в интернет мрежата за повече информация за видовете интериорни врати и да изберете най- правилните, за да направите своя дом още по- красив и уютен.