Хармонията в домa ни е постижима

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Интериорен дизайн на всекидневна
3.6

Много хора не обръщат голямо внимание на интериорния дизайн и подредбата на мебелите в техните домове. Те смятат, че идеята в главите им е достатъчна, за да подредят една стая по правилния начин. В последствие, обаче, тази стая може да не изглежда добре или да не е функционална и удобна за обитаване.

Така, например, изкуството за подредба на мебели идващо от Азия – Фън Шуи ни учи на какво да обърнем внимание когато става дума за вътрешен дизайн, така че да постигнем едновременно удобство и усещане за хармония във всяка една стая. Например, столовете във всекидневната ни трябва да са подредени по начин, който не позволява на гостите ни да се извъртат за да видят кой влиза през вратата. Диванът и столовете трябва да са обърнати към вратата. Мрачните ъгли трябва да бъдат осветени.

Кухнята е важна за всеки дом и семейство. Там роднините се събират след дълъг и изморителен ден и се наслаждават на храната. Поради тази причина масата в кухнята трябва да заема централно място. В същото време е важно кухнята да е в по-бледи цветове, като например бяло и бежово. Според Фън Шуи кухнята не трябва да бъде боядисана в червено,  розово или други разновидности на огнените цветове. Тези цветове са способни да прогонят хармонията в семейството. Също така е важно, ако има теч в кухнята той да бъде поправен веднага, защото течащата вода е символ на приходите, а разливащата се на пода вода е символ на разхищение и отлив на пари от домакинството. Повредените електроуреди или мебели трябва веднага да бъдат сменени или ремонтирани, не бива да се оставят  в този си вид в една кухня.

Като цяло това са тънкости на интериорния дизайн, датиращи от хилядолетия, като те са много добре известни на специалистите. Те се съобразяват с тях в проектирането на вътрешен дизайн. Много е важно да се доверите на професионалисти, занимаващи се с изготвяне на цялостни проекти за интериорен дизайн като екипа на http://drawing-service.eu/.  Специалистите по вътрешен дизайн ще се съобразят с вашите идеи, като ще ги съчетаят и с традициите и историята. По този начин в крайна сметка вие ще имате чудесен дом, който ще е в хармония с вас и природата.