Ограниченията при Инверторите с Модифицирана Синусоида отпадат при тези с Истинска

Популярни

предлагане на бързи пари

Бързи пари - как да се справим с изплащането им?

Бързите пари от фирми за кредити може да са изключително полезни, ако още при тегленето им,...

фрезоване с мотокултиватор

Мотоблок или мотокултиватор за обработка на градината?

Селскостопанската техника е незаменим приятел, когато трябва да се обработва градина или някакви...

Отстраняване на скрап

Отстраняване на скрап

Днес е трудно да си представим живота на съвременния човек без домакински уреди, водопровод,...

стена боядисана с латекс

Как да изберете правилния тип боя за Вашия дом

Боядисването е една от най-популярните ремонтни дейности в домовете. Един обикновен латекс може...

4.3
инвертори

В един или друг момент, докато пазарувате инвертори или просто търсите информация за тях в итнернет, ще попаднете на двата основни термина, свързани с този тип продукти - преобразуватели с модифицирана синусоида и такива с истинска форма на вълната. Затова нека да разгледаме ключовите моменти в разликата между двата вида.

 

Енергията, излизаща от инверторите с модифицирана форма на вълната е различна от тази, която получавате като ток от преносната мрежа. Купувачите на този по-евтин вариант са изправени вследствие от това пред трудности при бъдещата си работа с по-чувствителни уреди като магнитно-оптичните твърди дискове, лазерните принтери, копирните машини, електрическите устройства, които използват мощност в стабилно състояние, тези с неравномерен контрол върху скоростта на мотора в тях, както и зарядни за акумулаторни устройства, шевни машини с микропроцесорно управление , болнични съоръжения и други. Дори най-прости устройства като телевизори, осветителни тела, дигитални часовници с радиостанции и т.н. са също изправени пред смущения или прекъсване в захранването, когато работят, включени към такъв вид трансфертер. Този тип модели трансфертери обикновено имат вградени стандартни защити, които, дори при нормални ситуации, са не винаги достатъчно бързи. А в резултат на това при тях рискът от повреда е по-значителен.

 

Като противовес на споменатия вид преобразуватели, инверторът с истинска форма на синусоидата е отлично решение за всякакъв вид уреди, вариращи от обикновени осветителни тела до най-сложните големи машини и болнични съоръжения. Той им осигурява по изключително ефективен начин захранване без прекъсване и без риск от прегряване. Ако потребителят се възползва от този тип инвертори, това означава, че той ще има налични редица предимства. На първо място формата на вълната представлява истинска синусоида и е с много ниско ниво на хармонично изкривяване. С един такъв трансфертер потребителят е в състояние да зарежда уреди с индуктивни товари като например двигатели и микровълнови печки, като това става гладко, без никакъв шум и без високи температури. В допълнение, когато консуматори като флуоресцентни лампи, вентилатори, игрови конзоли, факсове и телефонни секретари, аудио усилватели, както и други работят посредством инвертор с истинска синусоидална форма, електрическите и звукови смущения и шумове, генерирани от тези уреди, намаляват до голяма степен. Нещо повече - шансовете за поява на дефекти в компютри, проблемите и шумът от монитори и други подобни усложнения са сведени до минимум чрез този тип преобразуватели. Много чувствителните устройства са защитени от нестабилните нива на напрежение, както и от претоварване и разнообразните температурни условия.

И въпреки че този тип преобразуватели имат многобройни вградени защити, не допускайте липсата на грижа за тях, за да не пострадате от високо напрежение, късо съединение или претоварване. Проверявайте периодично и състоянието на кабелите, които са към продукта. Така ще си спестите искри и токови удари.

 

Според нуждите си можете да изберете вида инвертор, който е идеален за вас. Когато се обърнете към пазара за закупуването на трансфертер с каквато и да е синусоида, ще намерите голямо разнообразие от размери, предлагани от производителите и търговците на цифрови преобразуватели. Размерът на модела, който ще ви приляга най-добре, е в основна зависимост от сбора на мощностите на консуматорите, които ще бъдат захранвани чрез него. Знаейки основната нужна информация, вие ще направите най-правилния избор.