Ограниченията при Инверторите с Модифицирана Синусоида отпадат при тези с Истинска

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

инвертори
4.3

В един или друг момент, докато пазарувате инвертори или просто търсите информация за тях в итнернет, ще попаднете на двата основни термина, свързани с този тип продукти - преобразуватели с модифицирана синусоида и такива с истинска форма на вълната. Затова нека да разгледаме ключовите моменти в разликата между двата вида.

 

Енергията, излизаща от инверторите с модифицирана форма на вълната е различна от тази, която получавате като ток от преносната мрежа. Купувачите на този по-евтин вариант са изправени вследствие от това пред трудности при бъдещата си работа с по-чувствителни уреди като магнитно-оптичните твърди дискове, лазерните принтери, копирните машини, електрическите устройства, които използват мощност в стабилно състояние, тези с неравномерен контрол върху скоростта на мотора в тях, както и зарядни за акумулаторни устройства, шевни машини с микропроцесорно управление , болнични съоръжения и други. Дори най-прости устройства като телевизори, осветителни тела, дигитални часовници с радиостанции и т.н. са също изправени пред смущения или прекъсване в захранването, когато работят, включени към такъв вид трансфертер. Този тип модели трансфертери обикновено имат вградени стандартни защити, които, дори при нормални ситуации, са не винаги достатъчно бързи. А в резултат на това при тях рискът от повреда е по-значителен.

 

Като противовес на споменатия вид преобразуватели, инверторът с истинска форма на синусоидата е отлично решение за всякакъв вид уреди, вариращи от обикновени осветителни тела до най-сложните големи машини и болнични съоръжения. Той им осигурява по изключително ефективен начин захранване без прекъсване и без риск от прегряване. Ако потребителят се възползва от този тип инвертори, това означава, че той ще има налични редица предимства. На първо място формата на вълната представлява истинска синусоида и е с много ниско ниво на хармонично изкривяване. С един такъв трансфертер потребителят е в състояние да зарежда уреди с индуктивни товари като например двигатели и микровълнови печки, като това става гладко, без никакъв шум и без високи температури. В допълнение, когато консуматори като флуоресцентни лампи, вентилатори, игрови конзоли, факсове и телефонни секретари, аудио усилватели, както и други работят посредством инвертор с истинска синусоидална форма, електрическите и звукови смущения и шумове, генерирани от тези уреди, намаляват до голяма степен. Нещо повече - шансовете за поява на дефекти в компютри, проблемите и шумът от монитори и други подобни усложнения са сведени до минимум чрез този тип преобразуватели. Много чувствителните устройства са защитени от нестабилните нива на напрежение, както и от претоварване и разнообразните температурни условия.

И въпреки че този тип преобразуватели имат многобройни вградени защити, не допускайте липсата на грижа за тях, за да не пострадате от високо напрежение, късо съединение или претоварване. Проверявайте периодично и състоянието на кабелите, които са към продукта. Така ще си спестите искри и токови удари.

 

Според нуждите си можете да изберете вида инвертор, който е идеален за вас. Когато се обърнете към пазара за закупуването на трансфертер с каквато и да е синусоида, ще намерите голямо разнообразие от размери, предлагани от производителите и търговците на цифрови преобразуватели. Размерът на модела, който ще ви приляга най-добре, е в основна зависимост от сбора на мощностите на консуматорите, които ще бъдат захранвани чрез него. Знаейки основната нужна информация, вие ще направите най-правилния избор.