Неудобните въпроси свързани с импотентността, фригидността и хиперсексуалността

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

4.3

Защо мъжете се събуждат с ерекция, какви са разликите между фригидност и хиперсексуалност. Какво повлиява либидото и ще редица меко казано неудобни въпроси, които много хора се срамуват да коментират или да обсъдят дори с лекаря. Ето и една част от научните им обяснение представени по увлекателен начин от специалистите:

Ерекцията при мъжа рано сутрин се дължи на „втвърдяване“, което става по 4-5 пъти на нощ, а пикът е в ранния час 7:00 сутринта. Учените обясняват това положение с тренировката, от която има нужда пенисът. Всяка ерекция на мъжа съвпада с REM фазите от съня, в които дишането става неравномерно, очите се движат бързо, пулсът се ускорява. По това време и мъжкото достойнство получава приток на кръв, а резултатът настъпва ерекция. Тази естествена тренировка е полезна за пениса, защото в този момент, той се снабдява с кислород.

Оказва се, че колкото и опит да имаме в интимните отношения, колкото и минали и настоящи връзки в списъка, винаги оставя място за една част от сексуалността, на която не намираме точните отговори. Истината е, че за всички проблеми около сексуалността, както при мъжа, така и при жената стой едничката и водеща роля на самата психика.

Импотентността при мъжа, фригидността при жената и хиперсексуалността у двата пола се определя като вид нарушение в организма на човек в резултат на различни провокатори. В някои от случаите хормоните са в основата на проблема, за други психологичната настройка. Това обаче не е единственият виновник за неудобството по време на полова близост. Много други фактори като прием на лекарства, тютюнопушене, прекомерна употреба на алкохол, тежко детство и още са заложени в основата на неадекватната функция на половите нагласи в двата пола.

Според психотерапевтите промените в сексуалността са в резултат на множество фактори. Така например те се проявяватпри промени във възрастта, соматини заболявания, стрес и други емоционални преживявания, психически травми и др. Винаги трябва да се търси решение на проблема, независимо от причината за дискомфорт.

За да бъдат правилно и навременно диагностицирани причинителите и да се вземат навременни мерки срещу по-сериозни заболявания, трябва веднага да се потърси лекарска помощ.

Сексуалната дисфункция не е проблем, който трябва да се подценява или пренебрегва, а да се търси алтернативно лечение.