Иглолистните дъски в градинския екстериор

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

Иглолистни дъски
2.9

Приложението на иглолистни дъски в градинския и парков екстериор е широко като възможности. Почти всичко, което ни заобикаля в градините, или парковете е направено от иглолистни дъски: кашпите, люлката, оградата, масите...

 

Какво може да направите от тях? Сещате ли се за красивите беседки от списанията? Е, може да си направите такава от иглолистни дъски, на която да пиете сутрешното си кафе. Материалът е издържлив на всякакви условия, така че може да бъдете спокойни, че веднъж направена ще я използвате дълго време.

 

Друга идея за използване на иглолистни дъски е дъврвената шатра. Тя е идеална за летния сезон, през който може да я използвате като външно помещение за хапване и пийване. Ако я покриете с красив полупорозрачен плат, дървената шатра ще се превърне в романтично местенце. Готовата шатра струва около 1000 лв, но ако я направите сами и само си купите материала ще ви излезе около 300лв.

 

От иглолистни дъски може също да се направи навес, или покрив на къщата. Освен че материалът е красив, за него не трябва да се полагат особени грижи.

Друго, страхотно предложение е градински кът за отдих. От иглолистни дъски може да си направите масичка със столове, или пейки, където да посрещате гости. Това местенце определено си струва усилията, защото един двор изглежда винаги по- красив с някоя друга градинска дървения.

 

От иглолистни дъски може да се направи и дълга маса за хранене с две пейки от двете й страни, която да събира поне 10 човека. Така ще бъдете спокойни, че винаги ще имате място за непредвидени гости.

 

Всяка красива градина разполага и с местенце, където можеш да полежиш с книга в ръка. Именно за това може да се използват иглолистни дъски- за люлка, или хамак. Това ще ви гарантира приятни мигове навън сред зелинината.

 

Стигаме до детския кът. Тук иглолистни дъски може да бъдат използвани за направата на детска люлка, или пързалка. Освен, че дървото сред зелинината изглежда страхотно, това предложение е практично, защото ще осигурите на децата си забавление, а на вас спокойствие.

 

За градинската декорация на дома ви, използването на иглолистни дъски също ще ви свърши чудесна работа. Може да поставите няколко кашпи из двора си, или други сувенирни предмети от естествено дърво. Така ще освежите двора си.

 

Чудесно предложение за вили и хижи е поставянето на ламперия по стените, направена от иглолистни дъски. Няма нищо по- хубаво от това да видиш вила, която отвътре е цялата е от естествено дърво. А за механата във вилата да не говорим- просто приказка!

Иглолистни дъски могат да се използват и за подово покритие- т.нар. дюшеме. То внася невероятен уют и една романтична атмосфера. Освен това, както знаем дървото е добър изолатор, което особено през зимата определено е плюс. Оказва се, че използването на иглолистни дъски е икономически изгодно.

 

А за обществените паркове също е по- добре използването на иглолистни дъски, отколкото например желязото. Беседките, направени от иглолистни дъски са много по- привлекателни и уютни от железните.

 

Но при използване на иглолистни дъски в мебелния сектор трябва да се предвиди това, че дървото подлежи на допълнителна обработка заради дървояди. Ако поръчвате иглолистни дъски и искате да съградите нещо, консултирайте се!

 

За допълнителна обработка се използва течен ланолин, който е безвреден и ще защити материала от вредители.

Иглолистни дъски - http://pdoykin.com/produkti.html