Намирането на нов зъболекар, от къде да започнете

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Зъболекар работи над пациент
5

Източник: IG Dental

Когато се премествате в София, трябва да се погрижите за милион детайли. Трябва да смените адреса си, да се справите с процеса на преместване, да намерите нов набор от ресторанти, да разберете кои магазини за хранителни стоки са по-добри и да научите системата на обществения транспорт. Едно от най-важните неща в този списък е намирането на нов зъболекар.

Опитът да разберете, как да изберете стоматолог в София може да е труден. За щастие,  има по-добри методи от това да си затворите очите и да посочите произволно име в телефонния указател. Прочетете нататък, за да научите какво да търсите в един зъболекар.

1. Търсете кратки срокове за чакане

Никой не обича да седи дълго време в чакалнята преди посещение при зъболекар. Имате неща, които трябва да правите, и ако посещението при зъболекаря отнема четири часа на всеки шест месеца, е по-малко вероятно да ходите толкова често, колкото е необходимо.

Попитайте в кабинета на зъболекаря какво е обичайното време за чакане. Може също така да проверите отзивите онлайн, за да видите дали настоящите пациенти казват нещо за времето за чакане. Ако откриете, че времето за чакане е един час или повече, добра идея е да намерите друг зъболекар.

2. Попитайте за възможностите за обслужване

В зависимост от здравето на устната ви кухина може да се наложи да ви бъдат извършени най-различни процедури. Възможно е на вас или на членове на вашето семейство да се наложи отстраняване на мъдреци, поставяне на коронки или импланти или ортодонтски дейности. Не искате да се налага да жонглирате с милион различни зъболекарски кабинети и сметки.

Вместо това потърсете зъболекар в дентална клиника, която предлага разнообразни услуги. Зъболекарите могат да предлагат козметични услуги, семейни услуги, възстановителни услуги и спешна стоматологична помощ. Ако даден зъболекар предлага всички тези възможности, той е добър избор.

Има доста дентални клиники в София, които предлагат широк диапазон от услуги, така че просто трябва да откриете вашата.

3. Попитайте го за обхвата на дейности и пациенти

Някои зъболекари, може да са специализирани в обща стоматология или детска стоматология. Други може да се фокусират върху козметичната стоматология или стоматологията за възрастни. Ако избирате семеен зъболекар, искате да сте сигурни, че всички могат да посещават един и същ зъболекар.

Попитайте дали зъболекарят, когото проучвате, има ограничения за това кои пациенти ще приема. Ако, той не приемат малки деца, а вие имате малки деца, е добре да намерите зъболекар, който може да обслужва всички членове на семейството ви. Не искате да се налага да прехвърляте всички между различни зъболекарски кабинети през следващите петнадесет години.

4. Намерете дентална клиника с добри условия

Може да звучи странно, но искате да намерите зъболекарски кабинет в София, който разполага с удобна чакалня и модерни кабинети, както и добра техника. Ще прекарвате там няколко часа годишно и не искате да прекарате тези часове в мръзнене или в слушане на неприятни телевизионни предавания. Също така, не искате да се борите със скучаещи деца, които нямат какво да правят в зъболекарския кабинет.

Посетете кабинета на зъболекаря, преди да си запишете час, за да му зададете няколко въпроса и да разгледате условия, докато сте там.

5. Проверете професионализма

Искате зъболекарят ви да е добре квалифициран, ако ще работи върху устата ви. Здравето на устната кухина е също толкова важно, колкото и останалото ви здраве, и не искате да го компрометирате с някой, който е получил дипломата си от уебсайт. Също така, не искате да посещавате някой, който е завършил колеж и е спрял да учи.

Когато посещавате зъболекарския кабинет, попитайте за квалификацията на зъболекаря. Искате да сте сигурни, че продължаването на обучението е приоритет за него.

6. Проверете отзивите

Разбира се, отвън всичко може да изглежда розово, но истинската информация ще получите от настоящите пациенти. Проверете отзивите за зъболекаря, когото разглеждате. Обърнете специално внимание на всички теми, които виждате да се повтарят в отзивите.

Имайте предвид, че недоволните пациенти е по-вероятно да оставят отзив, отколкото доволните пациенти, така че приемайте нещата с известна доза сол. Ако в един отзив се казва, че зъболекарят се е държал ужасно с тях или им е поставил грешна диагноза, а във всички останали отзиви се казва, че той е фантастичен зъболекар, вероятно всичко е наред.