Няколко трика, които ще ви помогнат при покупката на качествени златни бижута

Популярни

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Златни бижута
5

Златото не е евтин материал за изработка на бижута, но пък е най-красивия и предпочитан материал и всеки един от нас има поне няколко златни бижута, които носи с удоволствие. Ако и вие търсите да закупите златна бижутерия, ние имаме няколко простички съвета за вас, които ще ви помогнат да изберете качествени бижута.

Няколко трика, които могат да ви осигурят качествени златни бижута на добри цени

  • Купувайте златни бижута онлайн. Днес е изключително лесно да закупите бижута онлайн, без да се притеснявате от качеството на накитите. Всички магазини като Somaha.net, които произвеждат и предлагат златни бижута имат и онлайн магазини, което не само улеснява покупката, но и ще ви спести пари, тъй като всеки знае, че цените на продуктите, които се купуват онлайн са по-ниски от тези в реалните магазини.
  • Избирайте златни бижута, които са изработени от 12 или 14 каратово злато. Въпреки, че има страни, където златната бижутерия се изработва от злато с по-висока чистота, 14 каратовите бижута са много по-здрави, не се деформират и надраскват лесно и се предлагат на много по-достъпни цени.
  • Винаги, когато имате възможност, избирайте златна бижутерия от масивно злато вместо кухо. Наистина, бижутата от масивно злато са по-скъпи, но пък може сте спокойни, че ще носите бижутата си много дълги години, без да се деформират. Освен това, ако след години решите да продадете златните бижута, те ще ви донесат едни добри пари.
  • Когато купувате златни бижута с камъни (особено ако камъните са цирконий) помислете добре, тъй като камъчетата са наистина красиви, но колкото повече камъчета има едно бижу, толкова по-малко злато се влага в изработката му.
  • Никога не купувайте златна бижутерия, без значение дали я купувате от реален бижутериен или онлайн магазин, без да се поинтересувате дали бижуто е придружено със сертификат за качество. На сертификата задължително трябва да са отбелязани каратите, колко грама е бижуто, производителя и ако е с камъни какви са, както и подробности и характеристики на скъпоценните камъни.
  • Преди покупката разгледайте внимателно златните бижута за „щампа” на която пише 585. Златната бижутерия задължително се маркира с този номер, който удостоверява, че бижуто е изработено от 14 – каратово злато. Ако не откриете такава маркировка, не купувайте бижуто.
  • Ако купувате обеци, колиета или гривни, обърнете специално внимание на закопчалките. Избирайте модели, които се закопчават стабилно и нямат много елементи, които могат да се повредят лесно.
  • Ако сте избрали пръстен с голям камък или по-нестандартна форма, преди да го закупите го сложете и се разходете малко, за да видите дали няма да закача дрехите ви и да ви е неудобен при носене.

Още за златната бижутерия може да прочетете тук.