Какво трябва да знаем за зимните градини

Популярни

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

Етерични масла

Етерични масла за облекчаване на главоболие

Етеричните масла са концентрирани растителни екстракти, които от векове се използват за лечение...

Модата на U.S. Polo Assn. - предпочитан избор за любителите на Стила

В модния свят, изборът на любима марка може да се отрази не само на личния ни стил, но и начина...

ютия

Как да изберете ютия с подходящи функции за вашите нужди

Изборът на правилната ютия може да направи процеса на гладене по-лесен и по-ефективен.

Пита с пчели

Ползите от използването на пчеларски добавки

Пчеларските добавки могат да бъдат ценен инструмент за пчеларите, които се стремят да поддържат...

конструкция на зимни градини
5

Зимните градини са практически най-добрият метод за разширяване на вашето жилище. Намирането на подходящият вид зимна градина за вашите нужди и същевременното придържане към определен бюджет, изисква много време за проучване. Цените на тези постройки варират в много широки граници в зависимост от множество ключови фактори. Те трябва да се вземат под внимание от всеки желаещ да стане притежател на такава уютна и светла постройка.

Може би трябва да се започне с това дали се нуждаете от разрешително за строеж или не. Питате се това пък как е свързано с цената на зимната градина?! В много случай, изготвянето на планове и документация не е наложително за строежи под определен размер. Но ако си построите градина и в последствие се наложи да я премахнете поради липса на документи, това може да се окаже един доста скъп пропуск от ваша страна. 

Друг фактор, с който трябва да се съобразите е че рамката (структурата на зимната градина) трябва да бъде изцяло подсилена. Има малка разлика между това да е подсилена и изцяло подсилена. Последното означава, че цялата конструкция е подсилена. Например профили под 600 мм не се подсилват, докато такива над 600 мм се подсилват. Затова може да се наблюдава голяма разлика в цените на зимните градини.

Ако изберете поликарбонатни плоскости за вашата зимна градина, дебелината им оказва влияние върху цената на завършената постройка. Има 3 основни стандарта дебелина при тях: първият са трислойните 16мм плоскости, следват 5-слойните 25мм и накрая 7-слойните 35мм. Освен цената, всеки от тях има различна степен на топло- и шумоизолация, така че консултирайте се предварително с избраната от вас фирма.

Отделете малко време и се поинтересувайте от степента на завършеност, в която ще получите вашата нова зимна градина. Като например, покривите на постройките са подложени на слънчевите лъчи през по-голямата част от денонощието. За комфорта в градината, за нормалната температура и за запазването на мебелите в нея е от изключителна важност да се монтират сенници или стъкло със слънцеотразяващо покритие.

Важно е внимателно да изберете фирмата, която ще изгради вашата зимна градина. Ако фирмата е стара и утвърдена на пазара, не бързайте да им се доверявате. Все пак проучете малко какво са правили и прочетете малко отзиви за тях.