Как здравословното хранене да стане част от ежедневието ви

Популярни

Сравнете бързи онлайн кредити и намерете най-добрата оферта

В динамичния свят, в който живеем, понякога се случва да се нуждаем от бързи средства, за да...

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Как да смените батерията на вашия iPhone в няколко стъпки

Смартфоните са се превърнали в неразделна част от нашето ежедневие и с течение на времето...

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити и възможностите им за обединяване

Бързи кредити са финансови решения, предлагани от специфични небанкови кредитни институции,...

Предимства на пералните машини с горно зареждане: Достъпност, удобство и компактност

В днешния забързан свят пералните машини са неизменна част от домакинството.

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Топ 5 най-добри хранителни добавки за здрава кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и служи като бариера, предпазвайки ни от вредни...

чиния със здравословна храна
5

Здравословното хранене е тема, която напоследък се коментира много често, а това от своя страна кара все повече хора да се насочат към по-отговорни хранителни избори. Истината е, че това може да се окаже много трудно, особено ако вече имате изградени лоши навици, пуснали дълбоки корени. 

В днешната статия ще ви помогнем да промените част от нагласите си към храната, за да извървите по-лесно и трайно пътя към пълноценния начин на живот.  

Повече плодове и зеленчуци

Един от лесните начини да започнете да реализирате новогодишните си планове, макар и през лятото, е да добавите повече плодове и зеленчуци към междинните хранения. За да направите това, следете намаленията в брошурата на любимия магазин. От нея може да се подсещате както за предпочитани продукти, така и за онези, които често забравяте да купувате.

В случай, че не искате да носите обемни плодове и зеленчуци на работа, ви предлагаме да ги нарежете предварително и да ги поставите в кутия. Сложете я в чантата, колата или хладилника на работното си място, за да имате на разположение здравословна опция. 

Намалете вредните храни и напитки

На теория това звучи много лесно, но на практика може да се окаже сложно и непостижимо. За да се случи то неусетно, е важно да започнете с най-лесното - пакетираните храни, които са с много захари, сол и доста калории. Напитките, които не са вода, чай и чисто кафе също трябва да се ограничат до минимум. 

Алтернативите, които ви съветваме да използвате са повече свежи салати, качествено месо, полезни мазнини и доста вода. Ако успеете да включите в менюто си тези храни в умерени количества, ще забележите позитивна промяна в организма си и отвътре, и отвън. 

Приготвяйте сладките изделия у дома

Любителите на сладки изделия знаят колко е трудно да не се изкушат от изключително примамливите пакетирани храни, които са само на ръка разстояние в магазина. Ние ви предлагаме да се опитате да правите всичко сладко в домашни условия. 

Един от вариантите е да се насочите към любимия супермаркет и да вземете необходимите продукти за крем карамел, домашни протеинови барчета, протеинов течен шоколад със сурови лешници и дори домашен сладолед. Всичко това би ви помогнало да се храните по-здравословно и ще успявате да вземете от приготвеното дори за офиса. 

Друг вариант е да се насочите към био сектора, където има пакетирани, но здравословни варианти за сладки и за солени неща. Плодови барчета без добавена захар, оризови чипсове, протеинови десерти и голямо разнообразие от различни видове изкушения – хранейки се умерено с тях, няма да повлияете лошо на тялото си. 

Изграждането на здравословни навици може да се окаже голямо предизвикателство за някои хора. В тази статия ви представихме няколко начина, чрез които лесно и неусетно да реализирате плановете си за по-добра фигура и много по-добро здраве. С коя точка от статията ще започнете и какви са любимите ви ястия, които първи ще преобразите със здравословни алтернативи?