Как здравословното хранене да стане част от ежедневието ви

Популярни

Жена гледа ПВЦ дограма

Как да поръчате PVC дограма?

Изборът на правилния тип пвц...

Климатик Carrier Platinum Plus

Инверторни климатици

При ремонт на инверторен климатик потърсете сертифициран специалист.

Жена в сватбена рокля на брега на морето

Възможно ли е да изберете сватбената рокля на мечтите си

Независимо дали мечтаете за сватбената си рокля от петгодишна възраст и знаете точните...

Стар въздушен компрес

Части на въздушния компресор

Сред всички...

чиния със здравословна храна
5

Здравословното хранене е тема, която напоследък се коментира много често, а това от своя страна кара все повече хора да се насочат към по-отговорни хранителни избори. Истината е, че това може да се окаже много трудно, особено ако вече имате изградени лоши навици, пуснали дълбоки корени. 

В днешната статия ще ви помогнем да промените част от нагласите си към храната, за да извървите по-лесно и трайно пътя към пълноценния начин на живот.  

Повече плодове и зеленчуци

Един от лесните начини да започнете да реализирате новогодишните си планове, макар и през лятото, е да добавите повече плодове и зеленчуци към междинните хранения. За да направите това, следете намаленията в брошурата на любимия магазин. От нея може да се подсещате както за предпочитани продукти, така и за онези, които често забравяте да купувате.

В случай, че не искате да носите обемни плодове и зеленчуци на работа, ви предлагаме да ги нарежете предварително и да ги поставите в кутия. Сложете я в чантата, колата или хладилника на работното си място, за да имате на разположение здравословна опция. 

Намалете вредните храни и напитки

На теория това звучи много лесно, но на практика може да се окаже сложно и непостижимо. За да се случи то неусетно, е важно да започнете с най-лесното - пакетираните храни, които са с много захари, сол и доста калории. Напитките, които не са вода, чай и чисто кафе също трябва да се ограничат до минимум. 

Алтернативите, които ви съветваме да използвате са повече свежи салати, качествено месо, полезни мазнини и доста вода. Ако успеете да включите в менюто си тези храни в умерени количества, ще забележите позитивна промяна в организма си и отвътре, и отвън. 

Приготвяйте сладките изделия у дома

Любителите на сладки изделия знаят колко е трудно да не се изкушат от изключително примамливите пакетирани храни, които са само на ръка разстояние в магазина. Ние ви предлагаме да се опитате да правите всичко сладко в домашни условия. 

Един от вариантите е да се насочите към любимия супермаркет и да вземете необходимите продукти за крем карамел, домашни протеинови барчета, протеинов течен шоколад със сурови лешници и дори домашен сладолед. Всичко това би ви помогнало да се храните по-здравословно и ще успявате да вземете от приготвеното дори за офиса. 

Друг вариант е да се насочите към био сектора, където има пакетирани, но здравословни варианти за сладки и за солени неща. Плодови барчета без добавена захар, оризови чипсове, протеинови десерти и голямо разнообразие от различни видове изкушения – хранейки се умерено с тях, няма да повлияете лошо на тялото си. 

Изграждането на здравословни навици може да се окаже голямо предизвикателство за някои хора. В тази статия ви представихме няколко начина, чрез които лесно и неусетно да реализирате плановете си за по-добра фигура и много по-добро здраве. С коя точка от статията ще започнете и какви са любимите ви ястия, които първи ще преобразите със здравословни алтернативи?