Какво е влиянието на енергийните напитки

Популярни

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

Проф. Дамян Попхристов: Възраждане на българското духовно наследство чрез научни изследвания

В летописа на българската академичност и духовно възраждане името на проф.

Психомоторно развитие с образователни играчки

Психомоторното развитие е от съществено значение за растежа и развитието на децата.

Спални чували за деца: Гаранция за комфортен сън и сладки приключенски сънища

Къмпингът с деца е преживяване, изпълнено с приключения, вълнение и много нови открития за...

Удобни детски раници – 3 правила, с които трябва да сте наясно, преди да купувате

Изборът на правилната раница за вашето дете е от решаващо значение, за да сте сигурни за...

влиянието на енергийните напитки
5

Според статистиките енергийните напитки са обичайните заподозрени и могат да предизвикат катастрофи. Въпреки, че ги приемаме за ободряващи, тонизиращи и с разсънващо действие, именно употребата на енергийна напитка може да ни накара да нарушим правилата напътя.

Главният нарушителя е енергията от напитки. През последните години тези лесно-достъпни енергийни добавки са станали импулсивна опора. Предлагат се и могат да бъдат закупени свободно във всеки вид магазин и търговец на дребно. Огромната популярност на енергийни напитки отчасти се дължи на все по-настоящата реклама, стратегически спонсорирана от съответните спортове и с доста голям демографски потенциал. Тя се приема системно, както от младите, така и от спортуващи и от хора водещи динамичен начин на живот. Важен е както хранителният режим, така и протеиновата диета, така и здравословните условия на работа и почивка.

Не е никак трудно да бъдат продадени фалшиви и не напълно качествени напитки, които нарушават съня.

Енергийните напитки: Какво има в "тайната им съставка"?

Учените твърдят, че енергийните напитки имат своя дял и крият поредица опасности. В съставката на енергийна напитка се съдържат понякога двусмислено разбрани неща. Повечето потребители не са на ясно какво си причиняват и какъв удар в тялото понякога им поднася подобна микроскопична доза. Най-често срещаната информация около енергийни напитки е, че те дават "2x енергията", "нула въглехидрати" и са "без захар". Действителните съставки в енергийните напитки са погрешно разбирани от потребителя.

Не залагайте на карта здравето с енергийни напитки!

Дълготрайният ефект на енергийните напитки е неизвестен. Както енергийни напитки са тенденция напоследък, така съвременните изследвания, показват, че такива вдъхват увереност на потребителите като цяло. Това е безопасно да се предположи, че един човек на средна възраст ще поглъща енергийни напитки на дневна база с идеята да подобри някои жизненоважни области на тялото като стомах, черния дроб и сърце. Тези ефекти може да бъде още по-травмиращ за всеки диабетик или хора, страдащи с повишено кръвно налягане. Това се дължи и на факта, че буквално оставят здравето си на случайността.

Вместо енергийните напитки може да изберем далеч по-природосъобразни начини за тонизиране, енергийна доза за разсънване. Сред тях са методи като вземане на душ (топъл или студен), според това, как ви се отразява единия или другия; чаша прясно изцеден сок от портокали; повече естествени начини за избягване и изчерпване на сутринта, без значение как ще протече живота ви през деня. Също така много е важно да се спазва график, който предпазва от недоспиване или късно лягане. Ако бъдат спазвани препоръчани часове за сън сами ще се уверите, че здравето ви процъфтява и можете да се освободете се от навика да вземете една енергийна напитка за отскок от леглото.